Home Nieuws Van der Vaart lyrisch over Ihattaren, van Hooijdonk kritisch

Van der Vaart lyrisch over Ihattaren, van Hooijdonk kritisch

863
0

In de uitzending van Studio Voetbal was Mo Ihattaren zondagavond onderwerp van gesprek na zijn reservebeurt tegen FC Groningen.

Analisten van Hooijdonk en van der Vaart waren kritisch op het achttienjarige toptalent van PSV, maar Rafael van der Vaart en Kees Jansma verdedigen het jonge toptalent.

Ihattaren werd zondag gepasseerd voor de wedstrijd tegen FC Groningen, nadat hij door trainer Roger Schmidt van de training was gestuurd vanwege een gebrek aan inzet. Van Hooijdonk is verbaasd. “Ik vind dat wel wat. Dat je op die leeftijd al in de frontlinie komt en een nieuwe trainer je wegstuurt. Schmidt zal dat niet voor niets gedaan hebben. Ook hij is op de hoogte van de capaciteiten en kwaliteiten van Ihattaren”, stelt van Hooijdonk.

De meningen over Ihattaren liepen behoorlijk uiteen en dus stelde Kees Jansma vast dat Ihattaren vorig seizoen ‘ongelooflijk op het paard is gezet’. “Hij moet het zien waar te maken en krijgt te maken met teleurstellingen. Hij was stikchagrijnig na Polen en Italië”, aldus Jansma.

Van Hooijdonk zag die teleurstelling ook en had juist daarom een totaal andere houding verwacht van Ihattaren. “Maar dan kom je terug bij PSV en ga je toewerken naar de eerste wedstrijd na lange tijd. En dan kan je je niet motiveren?”

Van der Vaart is een enorme fan van de jonge international en was dan ook zondagavond weer lyrisch over Ihattaren. “Ik vind hem de beste speler van PSV”, aldus Van der Vaart, die weigert kritiek te leveren op Ihattaren. “Hij leert hiervan. Geloof me nou, dit is een geweldige speler. Ik dacht op mijn twintigste ook dat ik over water kon lopen. Toen werd ik een keer op de bank gezet en dacht ik dat de hele wereld tegen me was. Dat is niet zo. Gewoon presteren op het veld.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here