Home Nieuws Van der Vaart hard voor Luuk de Jong: ‘Hij kan niet voetballen’

Van der Vaart hard voor Luuk de Jong: ‘Hij kan niet voetballen’

988
0

Rafael van der Vaart zag Luuk de Jong afgelopen weken terugkeren in het elftal van Ruud van Nistelrooij en vliegt er scherp in wat zijn mening over de Jong aangaat.

Althans, over de voetballende kwaliteiten van de aanvoerder. Tegen NEC begon de Jong in de spits en dus ging van der Vaart er eens goed voor zitten. De Jong verspeelde enkele simpele ballen, zag van der Vaart en dat kon hem niet bekoren waarna er een stevige conclusie uitrolde voor de NOS en ESPN analist. Rafael van der Vaart verwijt de Jong dat het voetballende gedeelte onder de maat is.

“Als ik aan Luuk denk, denk ik: hij kan niet voetballen. Dat vind ik echt”, aldus Van der Vaart. “Hij moet die ballen echt voor de goal hebben. Dat is waar hij goed in is. Maar over het algemeen vind ik het matig wat hij aan de bal laat zien.” Van der Vaart benadrukt wel dat Luuk de Jong een geweldige kopper is en dat niemand die specialiteit zo beheerst als de spits van PSV. Tegelijk is de analist dus ook lyrisch over Luuk de Jong, waarvan hij dan ook vindt dat hij mee naar het WK in Qatar moet.

“Dit is waar hij het allerbeste in is”, doelend op het afgekeurde PSV-doelpunt, waarbij De Jong koppend doel trof. “Als die bal komt, is er niemand beter. Dus hij moet mee naar het WK.” Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt dat van der Vaart helemaal verkeerd beoordeeld. “Het is een specifieke spits, die anders is dan anderen. Die moet je niet beoordelen op een driedubbele schaar, maar hij kan beter koppen dan wie dan ook, maar dat wordt te weinig gezien als een kwaliteit.”


Vorig artikelMetro: Manchester United in overleg voor winterse transfer Cody Gakpo
Volgend artikelJasper Cillessen over zijn provocaties richting PSV fans: ‘Het is tweeledig, er werden ook bepaalde dingen naar ons geroepen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in