Home Nieuws Van der Vaart krijgt bijval van Afellay en raakt niet uitgesproken over...

Van der Vaart krijgt bijval van Afellay en raakt niet uitgesproken over potentieel: ‘Hoe goed is hij nu werkelijk?’

3698
0

PSV mag dan geen rol van betekenis meer spelen in de Eredivisie maar analist Rafael van der Vaart raakt nog altijd niet uitgesproken over het talent wat Xavi Simons bezit.

De voormalig international gaf eerder al aan het Nederlands elftal om Simons heen te willen bouwen en neemt die woorden ook niet terug. Van der Vaart ziet PSV worstelen maar geniet nog steeds enorm van de middenvelder. Het potentieel van Xavi Simons is enorm, is de algehele conclusie aan tafel bij Studio Voetbal.

“Hoe goed is hij nu werkelijk?”, vraagt Van der Vaart aan Ibrahim Afellay in NOS Studio Voetbal. “Ik heb gezegd dat je een Nederlands elftal om hem heen moet bouwen en ik sta nog steeds achter die woorden. Ik vind hem écht…Dit is een talent, waarvan ik denk: Hoe lang is het geleden dat we zo’n talent hebben gehad?”

“Absoluut, dat ben ik helemaal met je eens”, zegt Afellay tegen Van der Vaart. “Die jongen heeft écht ontzettend veel potentie, maar hij is internationaal nog niet zó goed. Neem bijvoorbeeld Jude Bellingham. Daar kun je al wel een internationaal elftal omheen bouwen.”

“Ik vind het leuk dat je dit zegt”, zegt Van der Vaart op zijn beurt weer. “Ik heb Bellingham namelijk tegen Chelsea gezien en toen was hij verschrikkelijk matig. Ik denk echt dat Simons zoveel potentie heeft. Als dat door de juiste manier gemanaged wordt door het Nederlands elftal, dan hebben we een speler in huis waarvan niemand weet hoe goed hij gaat zijn”, aldus een lyrische Van der Vaart.


Vorig artikelXavi Simons kijkt met bewondering naar Feyenoord en wijst indirect naar van Nistelrooij en zijn staf
Volgend artikelKoerst PSV af op Conference League? ‘Er is komende zomer absoluut geld om de boel weer te verspijkeren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in