Home Nieuws Van der Vaart houdt vol en blijft Luuk de Jong wijzen op...

Van der Vaart houdt vol en blijft Luuk de Jong wijzen op Oranje: ‘Ik vind het ongelooflijk’

1615
0

Rafael van der Vaart is nog altijd niet te spreken over het afzeggen van Luuk de Jong voor het Nederlands Elftal.

Anders gezegd snapt Rafael van der Vaart niets van de beslissing van Luuk de Jong om te bedanken voor Oranje. De 109-voudig oud-international benadrukt steeds opnieuw en opnieuw als het over het afzeggen van Luuk de Jong en andere internationals gaat, dat hij altijd beschikbaar zou zijn voor het Nederlands elftal. Van der Vaart denkt dat Luuk de Jong het nog makkelijk aan zou kunnen.

“Ik vind het ongelofelijk dat mensen bedanken voor het Nederlands elftal. Kom op, man. Zoiets doe je niet. Ik heb nog steeds niet bedankt, hij kan mij nog steeds oproepen”, zegt Van der Vaart bij Op1.

Luuk de Jong maakte begin dit jaar bekend dat hij zich niet langer beschikbaar stelt voor het Nederlands Elftal. De Jong wenst zich als aanvoerder volledig op PSV te richten. Er gaan door zijn goede vorm momenteel weer stemmen op om Luuk de Jong opnieuw te selecteren voor Oranje. Ronald Koeman werd al gevraagd of hij de aanvoerder van PSV had benaderd, maar die lijkt niet op zijn beslissing terug te willen komen. Koeman stelt ook vast dat Luuk de Jong hem moet bellen en niet andersom.

Daar heeft Van der Vaart dan wel weer zijn mening voer. “Ik snap daar echt helemaal niks van”, reageert Van der Vaart bij hetzelfde programma Op1. Fanatiek als hij is lijkt Rafael van der Vaart Luuk de Jong te willen bewegen opnieuw voor Oranje te kiezen.

“Je ziet ook vaak als er een groot toernooi aankomt dat ze opeens wel weer beschikbaar zijn.” De voormalig spelmaker denkt bovendien dat Oranje De Jong goed had kunnen gebruiken. “Hij is echt de ideale speler om erin te komen. Hij kan koppen als de allerbeste en hij speelt een fantastisch seizoen nu. Maar bedanken voor het Nederlands elftal… Je hebt het nu ook bij Jong Oranje, daar komen ze ook niet opdagen. Dat moet je niet doen bij Koeman”, aldus een uitgesproken Rafael van der Vaart.


Vorig artikelOranje in Eindhoven | Opstelling tegen Griekenland: Lang, Simons, Gakpo en Malen in de basis, Veerman reserve
Volgend artikelDirk Kuijt lyrisch | Kuijt hoopt op toekomstige transfer Noa Lang naar Liverpool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in