Home Nieuws Van der Vaart gaat door met lofzang maar geeft Simons ook PSV...

Van der Vaart gaat door met lofzang maar geeft Simons ook PSV advies: ‘Simons kan zo mee bij Barcelona’

431
0

Rafael van der Vaart staat bekend als een groot fan van Xavi Simons en dat steekt de analist bepaald niet onder stoelen en banken.

Van der Vaart is feitelijk lyrisch over het toptalent van de club. Van der Vaart vindt Simons een absoluut toptalent. De NOS en Ziggo analist ook dat Xavi Simons zich kan meten met de absolute toptalenten van FC Barcelona. Van der Vaart wijst naar de toptalenten Pedri en Gavi.

Van der Vaart zei eerder al dat het Nederlands elftal om Simons heen gebouwd zou moeten worden. Ronald Koeman vond dat op zijn beurt erg voorbarig. “Tegenwoordig is er een tendens dat trainers terughoudend zijn bij bijzondere spelers”, zegt van der Vaart.

“Koeman moet ervoor zorgen dat hij over een paar jaar de beslissende man is op een groot toernooi, en dat proces begint nu al”, stelt Van der Vaart. “Je moet op hem gaan bouwen, om vervolgens om hem heen te kunnen gaan bouwen. In alle facetten is hij een geweldige speler. Dat moeten we in Nederland niet klein willen houden.” Van der Vaart maakt de vergelijking met de jonge en pas achttienjarige Gavi en de twintigjarige Pedri “Dan zegt iedereen dat ze al veel beter zijn, maar dat wil ik nog weleens zien. Ik denk dat Simons, net als Pedri en Gavi, zo meekan op het middenveld van Barcelona.”

Van der Vaart adviseert Simons desondanks om nog één jaar bij PSV te blijven. “Iedere andere club gaat geen elftal om hem heen bouwen, zoals dat nu in Eindhoven wel zo is. Hij moet volgend seizoen vooral maar laten zien dat hij het team kan dragen. Hij maakt een enorme inhaalslag als je kijkt naar wat Gavi en Pedri bijvoorbeeld op hun leeftijd al hebben gepresteerd. Simons kan in mijn ogen heel, heel ver komen”, aldus van der Vaart.


Vorig artikelHuub Stevens niet eens met keuze voor Drommel: ‘Van Nistelrooij kan nu niet meer terug’
Volgend artikelVeel besproken Spaanse baas La Liga wijst naar PSV in Eredivisie: ‘Dat geeft mogelijkheden aan PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in