Home Nieuws Van der Vaart en Youri Mulder lyrisch over Donyell Malen: ‘Kan beste...

Van der Vaart en Youri Mulder lyrisch over Donyell Malen: ‘Kan beste spits ter wereld worden’

4266
0

Donyell Malen speelde dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena met Dortmund tegen Ajax.

Borussia Dortmund liet vooral zien hoe je Ajax net niet moet bespelen want de Duitsers straalden niets geen geloof en vertrouwen uit en lieten zich aftroeven op basis van inzet en speldiscipline. Dortmund verloor met 4-0 maar was bepaald niet kansloos in de mogelijkheden een doelpunt te maken. Paal en lat voorkwamen treffers. Hoe dan ook, Donyell Malen kende een zwakke beurt in Amsterdam en werd voortijdig naar de kant gehaald door zijn coach.


Toch hoeft Malen niet te wanhopen. Voorafgaand aan dat duel is Rafael van der Vaart lovend over de aanvaller. De Ziggo analist denkt dat Malen een gouden toekomst tegemoet gaat. “Hij begon moeizaam bij Dortmund, daarom speelde hij ook niet altijd. Ik denk dat hij zijn draai nu wel gevonden heeft. Hij is ongelooflijk snel en wendbaar. Qua potentie denk ik: dit gaat een van de beste spitsen ter wereld worden. Daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat hij alles heeft. Hij mist nog wel kansjes die Erling Haaland wel maakt.”

De analist vindt de transfer van PSV naar Dortmund heel verstandig. “Dit was de beste stap die hij kon maken. Het is wel top, maar niet de absolute top. Hiervandaan kun je door naar Real Madrid en Barcelona. Ik ben helemaal wild van hem. Hij kan de beste spits ter wereld worden”, besluit Van der Vaart bij Ziggo Sport.

Ook Youri Mulder sluit zich bij die woorden aan. Mulder denkt dat Bundesliga een ideale competitie is voor Malen. Youri Mulder is het mee oneens. “Hij past zó onwijs goed in het Duitse voetbal. Daar is het belangrijk dat je zo snel mogelijk van A naar B kunt rennen, zeker bij een club als Dortmund. Laat dat nu juist zijn grootste kwaliteit zijn”, aldus Mulder in het Algemeen Dagblad.

Ook zijn rol in Duitsland is anders, ziet Mulder. “Bij PSV was hij bovendien het mannetje, nu heeft hij in Haaland een grote ster naast zich. Op termijn denk ik dat Malen zijn gedoodverfde opvolger is. Ze hebben dezelfde snelheid, doelgerichtheid en techniek. Alleen is Haaland nog een klasse beter’, concludeert Mulder.