Home Nieuws Van der Vaart wijst naar Veerman: ‘Laatste keer dat Memphis diepging hadden...

Van der Vaart wijst naar Veerman: ‘Laatste keer dat Memphis diepging hadden we nog guldens’

6648
0

4-0, het was een beste partij tegen de Canadese nationale elf, die volgens Valentijn Driessen weinig tot niets voorstelden.

Driessen wilde na de 4-0 vooral benadrukken dat Oranje niet te positief benadert dient te worden want de tegenstander begon immers met enkele net ingevlogen tegenstanders aan de wedstrijd tegen Oranje. Toch staat de 4-0 uitslag.

Het geheel leidde er tevens toe dat het vertrouwen en geloof rond Oranje groeiende is. De ploeg van Ronald Koeman als vanouds tot de outsiders voor het Europese kampioenschap in Duitsland te behoren maar daar is tot op heden dan ook alles mee gezegd. Oranje zal het in Hamburg, Berlijn en Leipzig zelf moeten gaan afdwingen en daar heeft het overigens ook wel de spelers voor. Met name Joey Veerman blijkt onderwerp van gesprek te zijn bij de analisten van Ziggo en ESPN.

Voorpleiter voor Joey Veerman Van der Vaart weet van geen ophouden als het over de kwaliteiten van de middenvelder uit Volendam gaat maar tot op heden lijkt Ronald Koeman nog altijd te twijfelen. De naam van Teun Koopmeiners valt. De international, die bij zijn club Atalanta een goede indruk maakt, maar toch nog altijd een typische subtopvoetballer lijkt te zijn, is nog altijd een speler omgeven door twijfels. Er zit vaak geen geur of smaak aan het spel van Koopmeiners, die bij niet heel veel Oranje-fans daadwerkelijk enthousiasme weet op te roepen.

Echter wel bij WK-finalist Demy de Zeeuw, zelf ook voormalig speler van AZ. Onderaan dit artikel legt De Zeeuw bij de Oranje Zomer uit waarom hij vindt dat ‘grijze muis’ Koopmeiners in de basis moet beginnen. Ondanks de ruime overwinning was er ook genoeg kritiek te geven op de ploeg van Bondscoach Ronald Koeman en juist daarom denken analisten als Pierre van Hooijdonk en Rafael Van der Vaart dat juist Joey Veerman moet gaan starten tegen Polen.

“De laatste keer dat Memphis diepging, hadden we nog guldens”, zei Pierre van Hooijdonk bij de NOS over het gebrek aan diepgang bij het Nederlands elftal. “We hebben veel te weinig diepgang zonder bal. Brian Brobbey komt vooral in de bal op dat ene moment na. Wijnaldum doet het te weinig. Aan de rechterkant heb je met Frimpong wel iemand die dat doet. Daarom komen we aan die kant wel door. Je moet loopacties maken in de diepte, dan komt er misschien iemand anders vrij.”

Van der Vaart reageert en wijst naar Veerman. “Diepgang wordt ook bepaald door de spelers op het middenveld. Veerman kan zo’n bal wel geven en dan móét je maar diepgaan”, zei de voormalig middenvelder, die ook erg te spreken was over Jeremie Frimpong. “Hij is een pitbull op rechts. In de Europa League-finale vond ik hem ook al heel goed spelen”, aldus Van der Vaart, die geen bijval krijgt van Demy de Zeeuw. De Zeeuw pleit in onderstaande video voor Teun Koopmeiners.


Vorig artikelJuventus- én Dortmund-target Jerdy Schouten over ‘getest’ worden: ‘Het mooiste vond ik AZ-uit’
Volgend artikelWaarom ‘draait en keert’ Hirving Lozano? ‘Nog niet met Peter Bosz over mijn vertrek gesproken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in