Home Nieuws Van der Leegte tyrisch over toptalent: ‘Hij moet godverdomme elke wedstrijd invallen’

Van der Leegte tyrisch over toptalent: ‘Hij moet godverdomme elke wedstrijd invallen’

10359
0

Tommie van der Leegte heeft zo wel zijn gedachtengangen over welke speler komend seizoen op de spreekwoordelijk deur zal gaan kloppen bij het eerste elftal.

Van der Leegte, oud PSV’er en ook op zeer jonge leeftijd doorgebroken in het eerste elftal bij PSV, is behoorlijk onder de indruk van Tygo Land. Van der Leegte ziet in de huidige talent een nieuwe Frenkie de Jong.

“Tygo Land, man”, begint Van der Leegte zijn lofzang over één van de grootste talenten van club in De Rood Wit Podcast. “Ik vond het al jammer dat hij niet met Jong PSV meedeed tegen ons”, wijst Van der Leegte naar zijn huidige werkgever FC Eindhoven. “Dan had ik hem 90 minuten kunnen bewonderen. Ik heb natuurlijk al veel beelden van hem gezien. Weet je, als je 18 jaar bent… Hij doet me echt denken aan Frenkie de Jong.”

“In alles. Zijn aanname, zijn versnelling, zijn passing… Echt, ik houd van dat soort spelers. We moeten zo blij zijn dat we die bij PSV hebben. Ik vind het wel raar dat als je zo’n seizoen hebt en zó vaak met 3-0 of 4-0 voor hebt gestaan, dat hij zo weinig invalt. Waar dat aan ligt? Aan de trainer. Patrick van Aanholt is ook al een paar keer als ‘6’ ingevallen, maar dat is een linksback. Tygo Land is wel een ‘6’ en hij is voor mij veel meer dan een talent. Die moet veel meer spelen! Bosz heeft De Jong gehad bij Ajax en dat liep ook moeizaam, maar iedereen zag dat hij een uitzonderlijk talent was. Datzelfde geldt voor Tygo Land, die lijkt erop. Misschien houdt Bosz niet van dat soort spelers, maar het talent druipt er vanaf.”

“Wij moeten hem omarmen en hij moet godverdomme elke wedstrijd invallen. Uiteindelijk wordt zo’n jongen basisspeler en over een paar jaar staan we met z’n allen voor hem te klappen. Net zoals we nu doen voor Joey Veerman”, aldus Van der Leegte in onderstaande video.

In het onderstaande video-item op X legt Van der Leegte uit waarom Tygo Land een toptalent is.


Vorig artikelDest heeft groot gelijk niet met karakterloze Xavi te willen werken | Xavi maakt zich volstrekt belachelijk na exit tegen PSG
Volgend artikelOngeloofwaardige Van Basten haalt uit naar Dest: ‘Hij maakte grote fouten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in