Home Nieuws Van der Leegte: ‘Met grote cijfers verliezen van Feyenoord en Ajax is...

Van der Leegte: ‘Met grote cijfers verliezen van Feyenoord en Ajax is een schande voor PSV’

993
0

PSV leed dit seizoen grote nederlagen tegen zowel Feyenoord als Ajax en dat mag in het tweede jaar dat een trainer zijn visie en ideeën op een groep voetballers over wil brengen zeer opmerkelijk heten.

Verschillende PSV coryfeeën, oud spelers en trainers hebben vraagtekens bij de huidige staat van het elftal. Eerder lieten de gebroeders van de Kerkhof al weten grote twijfels te hebben over het functioneren van Roger Schmidt. Ook oud PSV’er Tommie van der Leegte vindt de huidige gang van zaken opmerkelijk. Ook van der Leegte heeft inmiddels grote twijfels over de toekomst van Roger Schmidt in Eindhoven.


Van der Leegte laat in gesprek met Omroep Brabant niets aan duidelijkheid te wensen over wanneer het over de resultaten van PSV gaat. Van der Leegte zegt over de grote nederlagen tegen de concurrenten: “Dat je met grote cijfers verliest van Feyenoord en Ajax is een schande voor een topclub als PSV.”

Van der Leegte maakt daarbij wel een kanttekening. Hij vindt wel dat het spel van PSV in het eerste uur helemaal niet zo slecht was, maar het vele aantal tegendoelpunten levert alsnog veel kritiek op: “Ik vraag mij wel eens af wat ze nou eigenlijk willen bij PSV. Het gat wordt alleen maar groter en er lijkt niks gedaan te worden. Er is zoveel aan de hand bij de club. Even leek het goed te gaan maar na die wissels van Roger Schmidt ging het bergafwaarts.”

Hoe zit het met de toekomst van Roger Schmidt bij PSV? Van van der Leegte krijgt Schmidt vooralsnog het voordeel van de twijfel. “De trainer is verantwoordelijk. Als dit door blijft gaan tot de kerst en ze dan al kansloos zijn voor de titel, dan moet de club ingrijpen”, aldus van der Leegte over de resultaten onder Roger Schmidt.