Home Nieuws Van der Gijp haalt uit naar PSV, Johan Derksen waarschuwt Feyenoord: ‘Zo’n...

Van der Gijp haalt uit naar PSV, Johan Derksen waarschuwt Feyenoord: ‘Zo’n jongen uit Rotterdam niet naar PSV laten gaan’

6925
0

Het gaat maar door en door. De discussies over een driedaags tripje naar een bestemming over de landsgrenzen van een groep topfitte voetballers.

Kennelijk vindt de nationale voetbalgemeenschap in Nederland het niet kunnen dat een grope topfitte profvoetballers 3 dagen ontspanning opzoeken na een volledig seizoen op de toppen van haar kunnen te hebben gepresteerd. Ook de landelijke media en het Eindhovens Dagblad, blijven analyseren over spanningsbogen, focus en fitheid in combinatie met de naam van dat ene Spaanse eiland.

Je gaat er als vanzelf over fantaseren en nadenken. Waren de criticasters ook zo luid gestemd als de selectie een drietal nachten naar Maastricht of Antwerpen was afgereisd? Wie zegt dat de heren selectiespelers elke avond tot in de vroege morgen bakken alchohol wegwerken en wie zegt dat er louter volop geweest wordt in de krap 72 uur dat er op het Spaanse eiland verbleven wordt?

Feestbeest nummer één René van der Gijp, dus zelfs René van der Gijp, snapt de ultrakorte trip van de club niet. Het moet niet gekker worden.. René van der Gijp vindt het vooral een probleem door de tegenstander die PSV zondag treft.

RKC Waalwijk is aanstaande zondag de tegenstander en die ploeg is nog vol in strijd met Excelsior om handhaving in de Eredivisie. Van der Gijp vindt dat PSV het daarom niet kan maken om voor dat duel op vakantie te gaan. “Ik vind dat het niet kan als je tegen een club speelt waar het er nog toe doet. Als je tegen Almere of Sparta gespeeld had, ga dan lekker naar Ibiza, maar nu kan je het niet maken”, vertelt Van der Gijp in Vandaag Inside.

Analist Johan Derksen houdt zich deze keer enigszins op de vlakte maar heeft tegelijkertijd wel een dringend advies voor Feyenoord. Derksen ziet dat PSV aast op aanvaller Couhaib Driouech van Excelsior. Derksen is van mening dat Feyenoord er goed aan zou doen om Couhaib Driouech van stadsgenoot Excelsior over te nemen. In Vandaag Inside stelt Derksen dat Feyenoord Driouech niet naar PSV moeten laten gaan, en adviseert Dennis te Kloese om de aanvaller over te nemen van de stadgenoot.

Driouech was afgelopen zondag tweemaal trefzeker voor Excelsior in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Valentijn Driessen vraagt zich af of de aanvaller geschikt is voor de top van de Eredivisie. “Dit is tegen Heracles, die bakken er helemaal niks van in de afgelopen drie, vier wedstrijden.”

Derksen is echter wel overtuigd van de capaciteiten van de aanvaller. “Hij presteert eigenlijk het hele jaar al goed. Ik vind dat Feyenoord zo’n jongen uit Rotterdam niet naar PSV moet laten gaan.” Driessen is het daarmee eens, maar plaatst een kanttekening. “Als ze weer vijf miljoen vragen…”

Dit seizoen maakt de veel besproken aanvaller wel degelijk naam en faam in de Eredivisie. In 25 wedstrijden was Driouech dit seizoen goed voor zes goals en zes assists. In de winter bleken zowel PSV als Feyenoord concreet te zijn voor de snelle buitenspeler. Het lukte Excelsior echter niet om een vervanger aan te trekken, waardoor een vertrek geblokkeerd werd en uiteindelijk onbespreekbaar was.


Vorig artikelWesley Sneijder haalt uit en snapt niets van alle ophef en kritiek: ‘Competitievervalsing PSV, wat een onzin’
Volgend artikelBayern-fans begrijpen clubleiding niet en balen massaal van transfer Malik Tillman naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in