Home Nieuws Van der Doelen wijst naar van Nistelrooij: Gaat van Nistelrooij voor middenveld...

Van der Doelen wijst naar van Nistelrooij: Gaat van Nistelrooij voor middenveld met Timber, Veerman en Götze?

4854
0

Ruud van Nistelrooij zou er goed aan doen om te praten met Mario Götze voor een nieuw seizoen PSV. Dat denkt Bjorn van der Doelen.

Van der Doelen werd recent in de Voetbal International podcast Skiete Willy gevraagd naar de rol van Mario Götze voor volgend seizoen. Götze zou de motor van het nieuwe middenveld moeten worden. De klasse van Götze moet niet worden vergeten, denkt van der Doelen. Ook Marco Timmer zegt namens Voetbal International dat Götze de laatste maanden ware klasse weet te etaleren maar dat de Duitser ook hint naar een vertrek uit Eindhoven nu Schmidt vertrekt.

Mario Götze is namelijk maar wat blij met trainer Roger Schmidt. De wereldkampioen van 2014 kwam in 2020 naar Eindhoven omdat Schmidt trainer was en Götze graag binnen wilde halen. Daar heeft Götze geen seconde spijt van gekregen. “Hij heeft me heel erg goed geholpen en ik heb ook veel van hem geleerd”, zegt hij in een podcast van Kicker. “Roger heeft zijn filosofie aangepast aan het Red Bull-idee en is nu nog extremer dan Pep Guardiola.”

Schmidt vertrekt na dit seizoen naar Benfica en volgens Portugese media zou hij Götze mee willen nemen. Het is niet meteen gezegd dat Götze perse naar Benifca wenst te vertrekken maar de club uit Lissabon zou een goede optie kunnen zijn voor Mario Götze nu Schmidt vertrekt naar Lissabon. “Om succesvol te zijn, heb je stabiliteit bij de trainer nodig. Bij Dortmund had ik vier verschillende trainers in vier jaar en dan ga je altijd maar een beetje heen en weer. Voor mij was dat niet fijn.”

Van der Doelen vindt dat Ruud van Nistelrooij Mario Götze moet gaan overtuigen om bij PSV verder te gaan. ‘Volgens mij liggen die elkaar wel’, zegt van der Doelen. Götze gaat verder. “Als ik een nieuwe club kies, dan is het belangrijk om te weten wat de trainer van plan is”, gaat Götze verder. “Voor mij was de persoonlijkheid van de trainer het belangrijkste en andere factoren speelden niet zo’n grote rol. Nu wil ik vooral zo lang mogelijk doorgaan en in Europa spelen heeft nog mijn voorkeur. Daarna wil ik Amerika nog wel eens zien. Dat lijkt me geweldig”, aldus de Duitse middenvelder over zijn carrière.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here