Home Nieuws Van den Boomen zal bij contractverlenging bij Toulouse niet Europees mogen spelen

Van den Boomen zal bij contractverlenging bij Toulouse niet Europees mogen spelen

5225
0

De Zuid-Franse voetbalclub Toulouse speelt zaterdag in Parijs de bekerfinale tegen Nantes maar bij winst zal er geen beloning volgen in de vorm van Europees voetbal.

Hoe zit dat precies? Toulouse, tevens werkgever van Eindhovenaar Branco van den Boomen en voormalig werkgever van Ibrahim Sangaré, is onderdeel is van het Amerikaanse investeringsfonds RedBird. Het Franse RMC Sport meldt daags voor de finale in Parijs dat de Ligue 1-club geen recht heeft om Europees voetbal te spelen.

De eventuele winst van de Coup de France in Parijs zou normaal gesproken recht geven op een ticket voor de Europa League. De constructie met RedBird zorgt er als mede-eigenaar van AC Milan voor dat Toulouse geen Europees voetbal zal gaan spelen. Regelgeving en belangenverstrengeling zijn hier debet aan. Dat betekent dat de bijna transfervrije Branco van den Boomen geen Europees voetbal met zijn club zal gaan spelen mocht hij zijn contract gaan verlengen.

Van den Boomen staat in de belangstelling van meerdere clubs in Europa en ook PSV lijkt naar zijn diensten te dingen.


Vorig artikelLofzang van Nistelrooij over Drommel gaat door: ‘Zien in hem de potentiële eerste keeper’
Volgend artikelBekerfinale | PSV treft Bergwijn opnieuw: ‘In Oranje was hij goed, maar ik ben blij dat-ie nu niet meer zo goed is’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in