Home Nieuws Van cabaretier tot harde kern; Harry van Raaij wist iedereen te raken

Van cabaretier tot harde kern; Harry van Raaij wist iedereen te raken

454
0

Harry van Raaij is niet meer. De goedlachse en uiterst vriendelijke voorzitter overleed in de nacht van zondag op maandag 16 november.

Diverse prominenten uit de voetbalwereld herdenken van Raaij als een uniek en prachtig mens. De oud-voorzitter was een graag geziene gast in de nationale en internationale voetbalwereld.


Feit is dat Harry van Raaij iedereen kon raken en bij iedereen iets los kon maken. De oud Philips topman had geen vijanden en werd links en rechts geroemd om zijn ideeen en vooruitziende blik. Altijd stond PSV centraal.

Ook Toon Gerbrands treurt mee namens de PSV familie en herinnert van Raaij als visionair, die altijd als eerste voorzag welke kant het met PSV op zou gaan. Ook internationaal.

Maar ook caberatier Erik van Muiswinkel is bedroefd na het overlijden van Harry van Raaij. De cabaretier persifleerde de oud-voorzitter van PSV meerdere malen en dat viel ook bij Van Raaij zelf in de smaak, waardoor er een mooie band ontstond tussen de twee hoofdrolspelers in de persiflages.

Van Muiswinkel schreef het voorwoord in de biografie over Van Raaij en werd later ook uitgenodigd op zijn 65e verjaardag, ruim 19 jaar geleden.

“Ik begreep dat zijn vrouw mijn typetje ook erg leuk vond”, zegt van Muiswinkel tegenover het Algemeen Dagblad. “Misschien heeft dat geholpen. Harry was veruit mijn sportiefste slachtoffer. Ook Willem van Hanegem en Dick Advocaat konden uiteindelijk lachen om hoe ze werden geïmiteerd, maar die hadden er toch meer moeite mee.”

Van Raaij was een graag geziene gast in Zeist bij de KNVB en wist menig bestuurder aan zich te binden. Ook binnen Philips was er veel waardering voor van Raaij.

Ook de gewone fan was altijd vol bewondering over Harry van Raaij. De PSV fans wisten als geen ander dat van Raaij bezeten was van hun club. Van Muiswinkel haalt mooie herinneringen op.

“Toen we een keer samen van het veld afliepen gingen we richting de harde kern van de club. Daar stonden 8000 getatoeëerde PSV-gekken Harry van Raaij toe te zingen. Hij was er toen al zo’n 12 jaar geen voorzitter meer. Het waren twee gouden minuten. Je voelt wat voor reputatie hij in het voetbal had. Er zijn maar weinig voorzitters die zo populair waren.”


Facebook Comments