Home Nieuws Van Bronckhorst en Rangers fans verwachten zware wedstrijden: ‘We hebben veel wedstrijden...

Van Bronckhorst en Rangers fans verwachten zware wedstrijden: ‘We hebben veel wedstrijden van PSV gezien’

1002
0

Een klassieke Europese clash staat er dinsdagavond op de agenda in Glosgow. Op Ibroxpark nemen Rangers FC en PSV het tegen elkaar op in de laatste voorronde van de Champions League.

In Glasgow kijkt men uit naar het treffen tussen de twee clubs, die niet alleen in speelstijl botsen met elkaar maar ook in de organisatie anders over voetbal denken. PS is een club waar veel meer met data en statistieken wordt gewerkt, waar men in Glasgow veelal in de emotie te werk gaat. Trainer, spelers en fans kijken uit naar het treffen tegen de ‘continentale club’ van het Europese vasteland. Oftewel, de Rangers fans zijn benieuwd wat hun club tegen PSV kan bewerkstellingen.

Ook Giovanni van Bronckhorst maakt zijn borst nat voor twee zware wedstrijden van Rangers FC tegen het PSV van Ruud van Nistelrooij. Van Bronckhorst weet wat hem te wachten staat en verwacht een zware dobber. “We hebben veel wedstrijden van PSV gezien”, zegt hij op de persconferentie. “Ze hebben wat nieuwe aanwinsten en een nieuwe trainer, dus het spel is anders dan vorig jaar. Je ziet dat ze veel ervaring hebben binnengehaald met Luuk De Jong, een spits die alles heeft meegemaakt in het voetbal.”

“Ze hebben een duidelijke speelstijl, zijn erg comfortabel aan de bal en erg sterk in de overgangsmomenten. Dit is de laatste stap richting de groepsfase van de Champions League, dus het is logisch dat je tegen een zeer moeilijke tegenstander speelt”, vervolgt van Brockhorst zijn visie op het tweeluik tegen PSV. De Rangers fans rekenen zich al rijk na eerdere uitschakelingen van Leipzig en Borussia Dortmund. PSV moet ook te doen zijn, is wat men denkt in Glasgow.

Van Bronkhorst rekent zich nog niet rijk. “Ik heb eerder in de Champions League gecoacht. Daar wil je bij horen. Toen ik hier kwam wist ik dat ik op het hoogste niveau wilde spelen en prijzen wilde winnen. Het belangrijkste voor mij is om ons te kwalificeren en de club terug te brengen naar het grootste podium in het Europese voetbal.”


Vorig artikelToon Gerbrands weerspreekt lezing John van den Heuvel, Gerbrands prijst Schmidt inzake aanpak Ihattaren
Volgend artikelSantiago Arias wil terug naar PSV, Colombiaan bijna transfervrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in