Home Nieuws Van Bommel zag strijdend en bovenal jong en onervaren PSV

Van Bommel zag strijdend en bovenal jong en onervaren PSV

59
0

Mark van Bommel is te spreken over de manier waarop PSV zondag van Heracles Almelo won. Van Bommel koos voor de jongste basisploeg in ruim 4,5 jaar.

Bij afwezigheid van Bruma en Hirving Lozano stonden onder anderen Mohammed Ihattaren (17) en Cody Gakpo (20) in de basis. De gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 354 was de laagste sinds december 2014.

“Ik ben heel tevreden met de overwinning tegen een heel lastige tegenstander, zeker hier in Almelo. Ik ben er heel blij mee hoe we dit op karakter hebben gedaan”, zei Van Bommel bij FOX Sports.

“We hebben een heel jonge ploeg en dat zag je op het laatst ook. We smijten met krachten en die vloeien weg. Dat is niet erg, want het is ook onze kwaliteit. Ik vond de manier waarop we aan het einde verdedigden heel erg goed.”

PSV gaf wat kansen weg in Almelo. “Het is inherent aan onze speelwijze dat we dit jaar veel meer weggeven dan vorig jaar”, aldus de voormalige middenvelder, die voor Steven Bergwijn als aanvallende middenvelder koos.

“Hij kan wegdraaien, een man passeren, in de kleine ruimte de juiste oplossing vinden, heeft diepte, is slim en kan nog scoren ook. Het kan dat hij op deze positie blijft staan, maar hij kan ook aan de zijkant spelen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here