Home Nieuws Van Bommel wijst in titelstrijd op aantal PSV titels sinds 2000

Van Bommel wijst in titelstrijd op aantal PSV titels sinds 2000

126
0

Mark van Bommel vindt dat de titelstrijd tussen PSV en Ajax zich dit seizoen ongewoon weet te ontwikkelen. Een doemscenario ligt zowel voor PSV als Ajax op de loer maar van Bommel wil er überhaupt niet aan denken.

Liever kijkt de oer PSV’er naar de recente geschiedenis van de afgelopen 20 jaar en dat geeft de PSV trainer veel vertrouwen in het lopende seizoen; PSV rijgt de titels immers aaneen. “We hebben zestien van de zeventien wedstrijden gewonnen en staan toch maar twee punten boven Ajax. En in Amsterdam zeggen ze: hoe kan het dat PSV bovenaan staat? Aan een scenario dat wij geen kampioen worden, moeten wij helemaal niet denken”, zegt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf.

Van Bommel blijft bij zijn standpunt als het over de topclubs gaat. In de zomer kreeg hij de vraag welke selectie de meeste kwaliteit heeft. “Toen zei ik hetzelfde als nu: Ajax heeft nog steeds meer geïnvesteerd dan wij. Zij zijn favoriet, maar de favoriet wordt niet altijd kampioen.”

Het verschil qua financiën tussen PSV en Ajax is niet heel groot te noemen al denkt menigeen daar anders over. De club uit Amsterdam heeft jaarlijks enkele miljoenen meer aan sponsorinkomsten te besteden maar betalen ook hogere basissalarissen. De transferopbrengsten zijn vooralsnog fors te noemen maar PSV volgt op korte afstand. Daarnaast geeft men in de Johan Cruijjf Arena veel meer geld uit aan inkomende transfers waardoor het eigen vermogen zienderogen in weet te teren.

“Maar Ajax heeft altijd meer te besteden gehad dan PSV. Dat kunnen wij moeilijk veranderen. Maar het past ook bij PSV. Kijk maar naar het aantal titels sinds 2000”, besluit van Bommel zijn visie op de titelstrijd.


Vorig artikelPSV verslaat Club Brugge; Piroe en Pereiro scoren
Volgend artikelTwee toptalenten beleven geweldige week in Qatar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in