Home Nieuws Van Bommel sprak na PSV ontslag met Hitzfeld, Advocaat en van Hanegem:...

Van Bommel sprak na PSV ontslag met Hitzfeld, Advocaat en van Hanegem: ‘PSV kwam niet te vroeg’

3061
0

Mark van Bommel is inmiddels begonnen aan zijn klus als trainer van VFL Wolfsburg.

Zijn presentatie in de Volkswagenstad was groots te noemen. Onder massale belangstelling van zowel Duitse als Nederlandse media deed van Bommel zijn verhaal over het heden en het verleden. Er staat een streep onder het verleden en het ontslag in Eindhoven is verwerkt. De nieuwe Bundesliga trainer denkt niet dat hij te vroeg bij PSV is ingestapt.


Van Bommel gaat een prachtige periode in Duitsland tegemoet, zoveel is zeker. De PSV ervaringen hebben hem rijker en wijzer gemaakt. ‘Door het vertrek van Phillip Cocu, werd ik vervroegd doorgeschoven, maar ik denk niet dat het te vroeg is geweest’, sprak een ontspannen Van Bommel. ‘Na mijn ontslag heb ik met veel oud-trainers van mij gesproken. Ik ben zelfs naar Basel gevlogen en heb vijf uur met Ottmar Hitzfeld gesproken. Maar ook met Van Hanegem en Dick Advocaat. En allemaal hebben ze wel een keer hetzelfde mee gemaakt.’

‘Ze hebben me ook gesterkt in het idee dat het niet aan mijn werkwijze met de spelers heeft gelegen. Het contact en de samenwerking met de jongens was en is heel goed. Dat is voor mij het belangrijkst. De oefenstof tijdens trainingen zo maken dat zij het in de speelwijze kunnen vertalen naar het veld. Zij deden wat wij wilden zien en dat is me heel goed bevallen. Dat is ook een basis waarmee ik ook bij Wolfsburg verder wil. Dat er daarnaast in het umfeld dingen gebeuren dat hou je altijd. Dat zal ook hier zo zijn. En wat bij PSV heeft meegespeeld, is dat door omstandigheden de prestaties op het laatst ook niet goed waren’, aldus Mark van Bommel in zijn terugblik op de periode in Eindhoven.


Facebook Comments Box