Home Nieuws Van Bommel prijst Zoet en de Jong en verklaart niet inbrengen Gutiérrez

Van Bommel prijst Zoet en de Jong en verklaart niet inbrengen Gutiérrez

61
0

Mark van Bommel is normaal gesproken graag een trainer die het collectief de credits wil geven maar licht er na de remise tegen Spurs toch een drietalspelers uit aan PSV zijde.

Hirving Lozano, Jeroen Zoet en Luuk de Jong. De drie sprongen er in positieve zin uit tegen Tottenham Hotspur, vond van Bommel.


Van Bommel zag een ‘exceptionele’ Lozano. “Ik ben heel blij dat hij bij ons in de ploeg speelt. De tegenstander maakte het ons moeilijk, maar toch moet je op zoek blijven naar het moment waarop zo’n wedstrijd kan kantelen. Dat lukte in de slotfase en had ook te maken met het feit dat we iets anders gingen spelen om meer grip te krijgen”, zei de coach in gesprek met het ED.

Van Bommel ging verder en wees naar Zoet en Luuk de Jong. “Zoet heeft een fantastische wedstrijd gespeeld en Luuk was in mijn ogen de beste van het veld. Wat er voor ons nog mogelijk is in deze groep? Je moet realistisch zijn. We voetballen aardig mee, maar zij zijn verder dan wij. Daarom hebben wij maar één punt.

De discussie rond de wissels werd al snel de kiem in gesmoord. Er was de roep om Gutiérrez. Van Bommel heeft in de tweede helft wel overwogen om Erick Gutiérrez in te brengen. “We hebben besloten om het iets anders neer te zetten”, verklaart hij. “Uiteindelijk maken we altijd de afweging om de spelers te brengen waarmee we de grootste kans op een goed resultaat hebben. In dit geval viel de keuze op anderen, maar dat wil niet zeggen dat Gutiérrez niet klaar is om te spelen. Alleen dachten we vanavond met deze ploeg de beste kansen te hebben.”


Facebook Comments