Home Nieuws Van Bommel prijst met weinig ritme spelende Derrick Luckassen

Van Bommel prijst met weinig ritme spelende Derrick Luckassen

80
0

Derrick Luckassen speelt tot nog toe een voorname rol in de voorbereiding van PSV.

De lange sterke Amsterdammer zou dit seizoen zomaar eens een belangrijke rol kunnen gaan vervullen in het centrum van de verdediging. Coach Mark van Bommel zegt in gesprek met Voetbal International zeer te spreken te zijn over het spel van Luckassen.

Het is best opmerkelijk te noemen dat de talentvolle verdediger stappen maakt omdat het hem aan enig ritme ontbreekt. “Ik vond hem tegen Nice goed spelen. Derrick had sinds november al niet meer gespeeld, als gevolg van een zware blessure. Dat maakt het des te knapper”, stelt van Bommel.

“Derrick heeft alle voorwaarden die een centrale verdediger nodig heeft, terwijl hij ook als rechtsback en op het middenveld zou kunnen spelen. Maar het is niet zo dat ik met hem ga zitten of gezeten heb om te zeggen wat zijn situatie is, of wat hij moet doen om te gaan spelen. Wat moet je dan doen als hij dat gedaan heeft, maar vervolgens niet goed speelt? Ik laat het open, bij alle spelers doe ik dat.”

“Natuurlijk praat je met ze, maar ik ben niet de trainer die spelers een voor een op zijn kamer laat langskomen voor een gesprek. Nee, dat werkt in mijn ogen niet.” Luckassen is nog altijd maar 24 jaar oud en speelde afgelopen seizoen slechts vier duels voor het Hertha uit Berlijn. Zijn contract loopt tot medio 2022 door en op dit moment is er geen sprake van een vertrek uit Eindhoven.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here