Home Nieuws Van Bommel over Rosario of Gutierrez: ‘Dat vertel ik eerst mijn spelers’

Van Bommel over Rosario of Gutierrez: ‘Dat vertel ik eerst mijn spelers’

120
0

Mark van Bommel houdt zich nog op de vlakte over een eventuele basisplaats voor Erick Gutierrez.

De trainer gaat in ieder geval het systeem van PSV niet omgooien voor de topper tegen Ajax. Pablo Rosario is aan een uitstekende serie wedstrijden bezig en zou een basisplaats tegen Ajax zeker verdienen.

PSV begint opnieuw in een 4-3-3-formatie aan het thuisduel met Ajax. “Waarom zou ik er tegen Barcelona aan vasthouden en tegen Ajax niet?”, aldus Van Bommel. “Voor de wedstrijd tegen Barcelona heb ik gezegd dat er nuanceverschillen zijn. Dus binnen je systeem moet je tegen alle systemen kunnen spelen.”

Van Bommel doceert: “Tegen de ene tegenstander kun je aanvallend spelen, tegen de andere tegenstander moet je oppassen. Maar we spelen wel hetzelfde, dus niet in één keer met twee spitsen of vijf verdedigers. Het duurt weken, maanden voordat je dit systeem onder de knie hebt. Als je elke wedstrijd in een ander systeem speelt, dan weten de spelers het ook niet meer.”

Het is afwachten of Erick Gutiérrez zijn eerste basisplaats krijgt bij PSV. De Mexicaanse middenvelder zou kunnen starten, laat Van Bommel weten. “Of hij dat gaat doen, vertel ik eerst mijn spelers.”


Vorig artikelTerugkijken: Persconferentie Mark van Bommel
Volgend artikelAftermovie: PSV in Barcelona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in