Home Nieuws Van Bommel over Ajax: ‘Ik liet duidelijk merken niet onder de indruk...

Van Bommel over Ajax: ‘Ik liet duidelijk merken niet onder de indruk te zijn’

32
0

De geruchten over een naderende transfer van Phillip Cocu naar Fenerbahce houden ook in Amsterdam de gemoederen bezig. Mark van Bommel zou immers de opvolger van Cocu kunnen worden.

En de Ajax fans weten: Als van Bommel zich kwaad maakt is er geen houden aan wat betreft de onderlinge wedstrijden tussen Ajax en PSV. Met name in de Arena in het tijdperk ‘PSV – van Bommel’ stapte de Limburger vaak als winnaar van het veld.

Wie herinnert zich bijvoorbeeld niet de glorieuze 0-4 overwinning van PSV in de Amsterdam Arena in succesjaar 2005? Op sociale media uitten Ajax fans afgelopen dagen al hun bezorgdheid over het eventueel aanstellen van Mark van Bommel als trainer van PSV. Want als van Bommel zich richting de Arena begeeft en kwaad maakt…kunnen Ajax en haar fans de borst nat maken.

Hoe anders had die carriere van van Bommel kunnen lopen als zijn gesprek met het arrogante Ajax bestuur zich wel prettig had vertrokken. De Limburger doet in Helden Magazine uit de doeken hoe zijn kennismaking met Ajax verliep. Ook de keuze’s van Rafael van der Vaart komen in het interview aan bod. Ramon van der Vaart en John van Bommel, de vaders van het duo, vertellen dat in gesprek met Helden.

Als jong talent van Ajax ging Rafael op gesprek in Sittard. “Rafael kon bij Fortuna veel meer verdienen dan bij Ajax. Maar het was wel een eindje rijden, hè. Een week na het bod van Fortuna kreeg Rafael bij Ajax een contract voor vijf jaar voorgeschoteld. Dat hebben we geaccepteerd”, herinnert zijn vader zich.

Ajax benaderde de familie van Bommel in het seizoen dat zoon Mark in Fortuna shirt furore maakte op Nederlandse velden. Fortuna reikte dat seizoen tot in de bekerfinale door oa PSV te verslaan en de vaderlandse top drie zag het wel zitten in de onge Limburger. Het gesprek tussen de familie Van Bommel en Ajax-penningmeester Arie van Os verliep zéér stroef. “Hij bood nog minder dan Mark bij Fortuna kreeg. Het moest vooral een eer zijn als Limburger om voor Ajax te mogen spelen. Ik liet hem duidelijk merken niet onder de indruk te zijn. Daarna gingen we met PSV praten en dat voelde direct warm en goed.”

Later bleek dat Ajax en van Bommel geen goede combinatie kon worden. De Limburger en toekomstig PSV trainer heeft afgelopen decennia meermaals blijk gegeven van zijn aversie jegens Ajax en dat de club hem niets deed.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here