Home Nieuws Van Bommel over absentie Afellay; veel vertrouwen in aanloop naar Sporting

Van Bommel over absentie Afellay; veel vertrouwen in aanloop naar Sporting

105
0

Mark van Bommel heeft een goed gevoel overgehouden aan de winstpartij tegen Heerenveen. Van Bommel heeft mede daardoor alle vertrouwen in een goed resultaat tegen Sporting Portugal in de Europa League.

PSV maakte zondag een einde aan een reeks van zes duels zonder overwinning en dat zorgt voor goede moed. “Ik ben trots wakker geworden, trots op de jongens”, zegt Van Bommel op de persconferentie in Lissabon.

“De eerste helft vond ik extreem goed, nadat je zes duels op rij niet hebt weten te winnen. Echter was de tweede helft minder goed, maar dat past ook bij deze jonge ploeg.”

“Soms ontploft het en heb je ook de volledige controle over de wedstrijd, maar soms is dat niet en dan krijg je een tegengoal en slaat de twijfel toe”, doelt van Bommel op de onverwachte aansluitingstreffer van Heerenveen.

“Dat is normaal na deze mindere reeks, maar des te knapper is het dat je de wedstrijd wel weet te winnen en dat is het belangrijkste. Natuurlijk probeer je zo stabiel mogelijk te zijn in wedstrijden, daar werken we ook hard aan en positieve resultaten helpen daarbij.”

PSV en van Bommel willen tegen Sporting Portugal het goede gevoel doortrekken en voor de drie punten gaan. Het eerste treffen met de Portugezen leverde drie punten op. Bruma, oud-speler van Sporting, is dezer dagen onderwerp van gesprek geworden. Van Bommel sprak hij met Bruma over de tegenstander. “Ze kunnen in een wedstrijd wisselen van systeem. Het is moeilijk te voorspellen wat zij gaan doen, maar Bruma heeft me wel een aantal dingen verteld.”

Van Bommel gaf ook uitleg waarom aanvoerder Ibrahim Afellay in Eindhoven is gebleven. “Ik heb met Ibi gesproken en we hebben samen geconcludeerd dat het voor hem beter is om drie dagen goed te trainen dan mee te reizen naar deze wedstrijd. Soms gaat het individueel belang voor het teambelang.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here