Home Nieuws Van Bommel openhartig over ontslag: ‘Ik heb het mezelf te moeilijk gemaakt’

Van Bommel openhartig over ontslag: ‘Ik heb het mezelf te moeilijk gemaakt’

860
0

Mark van Bommel heeft het ontslag bij PSV inmiddels een plekje gegeven. Het PSV icoon is zelfkritisch en openhartig over het ontslag bij zijn club. 

In gesprek met Telesport doet van Bommel uit de doeken hoe het allemaal verlopen is en wat het met hem gedaan heeft. Het ontslag kwam voor Van Bommel in ieder geval als een grote verrassing.


“Ik had het niet in de gaten”, zegt hij in een groot interview met De Telegraaf. “Ik was enorm teleurgesteld. Niet in de spelers, maar in de directie. En indirect ook in de raad van commissarissen. Ik denk dat ik niet ontslagen ben door de resultaten, maar meer door de situatie daaromheen.”

Er waren tal van geruchten rondom zijn ontslag en de periode ervoor maar ook erna. Een gerucht was dat Van Bommel niet overweg kon met een deel van de spelers ontkracht hij. “De relatie met de spelers was nog goed. Ook met de Latino’s. De jongens die niet speelden waren natuurlijk niet tevreden. Maar dat lijkt me heel normaal. Maar die jongens voelen en weten dat ik weet hoe zij zich voelen. Dat klinkt wat cryptisch, maar voor mij is het herkenbaar, omdat ik ook in die kleedkamer heb gezeten.”

Het clubicoon is ook zelfkritisch en steekt de hand in eigen boezem. “Ik was veel te fanatiek. Ik wilde het zo goed doen en de club niet veranderen, maar verbeteren. Ik sloeg door, terwijl ik me als trainer eigenlijk alleen op het voetbal moest concentreren. Bij PSV was ik op een gegeven moment de boeman. Ik heb het mezelf te moeilijk gemaakt”, aldus een openhartige Mark van Bommel.


Facebook Comments Box