Home Nieuws Van Bommel lyrisch over Steven Bergwijn en denkt aan langer verblijf na...

Van Bommel lyrisch over Steven Bergwijn en denkt aan langer verblijf na dit seizoen

126
0

Mark van Bommel werd onlangs in het voorbijgaan op de Herdgang al ‘maat’ genoemd door Steven Bergwijn. ‘Komt goed maat’, riep de jongeling naar zijn trainer. Het zegt veel over de band tussen de trainer en de spelers. Mark van Bommel staat als oud speler midden tussen de spelers. 

Van Bommmel hoopt voorlopig nog over de 21-jarige aanvaller te kunnen beschikken want de trainer is lyrisch over zijn pupil, maar weet tegelijkertijd hoe de markt werkt.

“De ontwikkeling die Steven doormaakt, gaat sneller dan de normale weg bij een talent van zijn leeftijd”, stelt Van Bommel. Bergwijn scoorde zaterdag op schitterende wijze in het competitieduel met Heracles Almelo.

“Over zijn laatste seizoen onder Phillip Cocu kan ik niet oordelen, omdat ik hem toen niet dagelijks meemaakte, maar je ziet dat Bergwijn elke keer stappen zet, snel progressie boekt en veel leert.”

Van Bommel is lyrisch over de mentaliteit van Bergwijn. Afgelopen zomer stond immers in het teken van beter en sterker worden; Bergwijn trainde dus ook gewoon door. “Hij is een speler die heel bewust bezig is met zijn ontwikkeling, fysiek en hij wordt steeds sterker. Hij maakt gemakkelijk goals en weet waar hij moet lopen, wanneer hij in de bal moet komen of juist wegblijven, en ziet ook het spel tussen de linies.”

Van Bommel geniet van Bergwijn en zijn ontwikkeling en gebruikt de woorden: ‘geweldig’. “Wij zijn super tevreden over hem en inmiddels speelt hij ook bij het grote Oranje. Ja, belangstelling zal er zijn voor Steven, komende winter al, maar wij kunnen ‘nee’ zeggen. Ook komende zomer. De noodzaak om een topspeler als Bergwijn in januari of in de zomer te verkopen is er niet bij PSV, maar het is wel de voetballerij waarin we leven.”


Vorig artikelEindhovens Dagblad denkt aan 40 miljoen euro voor Bergwijn
Volgend artikelPoll: De toekomst van Arjen Robben:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in