Home Columns Van Bommel lyrisch en daarmee onnavolgbaar over Adam Maher

Van Bommel lyrisch en daarmee onnavolgbaar over Adam Maher

42
0

Mark van Bommel is een fan van Adam Maher. De huidige PSV trainer stond in 2013 op het veld van de Kuip toen Maher zo ongeveer zijn laatste wedstrijd speelde waarin hij écht indruk wist te maken.

PSV verloor de bekerfinale van AZ en Maher leek in die wedstrijd zijn toekomst bij PSV te hebben bezegeld. Het liep totaal anders want Maher is later op alle fronten tekort geschoten. Toch is Mark van Bommel lyrisch over Adam Maher. Daarmee is de trainer/coach van PSV onnavolgbaar.

Maher heeft namelijk weinig wat van Bommel in een speler zou moeten aanspreken. Maher schuwt echte duels en is verre van een doorzetter. Waar van Bommel een karakterspeler was die voorop in de strijd ging maar dat vooral continue uitdraagt en uitspreekt naar zijn spelers, is Maher bepaald geen karakterspeler.

De PSV coach wil zijn elftallen tot het gaatje zien gaan en tot de laatste minuut het publiek vermaken. De Marokkaanse Nederlander is meer het tegenovergestelde: een aantal acties en versnellingen en het is wel mooi geweest. Wie herinnert zich niet de woorden van Maher na de verloren competitiewedstrijd bij RKC waar Maher doodleuk zei: ‘Het ging wel lekker vandaag’. Zo bedeesd als Maher voor de camera staat na afloop van wedstrijden, zo bedeesd is zijn spel.

“Wij konden het goed met elkaar vinden. Het is gewoon een heel goede speler die je eigenlijk in ieder elftal wil hebben”, zegt Van Bommel tegen PSV TV. “Hij is hier geweest, maar helaas is het niet geworden wat iedereen ervan verwacht had.”

Van Bommel legt uit waarom Maher niet slaagde in Eindhoven. “Dat ligt aan de omstandigheden waarin hij in het elftal kwam. Je ziet aan hem dat hij uitzonderlijke kwaliteiten heeft. Hij is één met de bal en kan het uitvoeren. Buiten dat is het ook een heel aardige gozer”, overdrijft van Bommel zijn technische kwaliteiten.

Van Bommel en Maher zijn behoorlijke tegenpolen dus waarom de PSV coach zo te spreken is over Maher is een raadsel. ‘Het is jammer dat hij hier niet is geslaagd’, was een betere versie van zijn oordeel over de matige middenvelder geweest. Een andere trainer/coach is wel eerlijker over zijn oud pupil. Gert-Jan Verbeek spreekt namelijk al jaren zijn twijfels uit over de middenvelder en wijst steeds naar diens geringe mentaliteit.

Na zijn periode in Eindhoven is Maher mislukt in Turkije en mislukt bij Twente, waar eerder dus PSV al als mislukking achter zijn naam staat. Ook in Alkmaar draait Maher wel mee maar daar is ook alles mee gezegd.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here