Home Nieuws Van Bommel kritisch op speelwijze, instelling en bereidheid

Van Bommel kritisch op speelwijze, instelling en bereidheid

24
0

PSV speelde in Amsterdam een verloren wedstrijd en maakte geen moment aanstalten de wedstrijd te kunnen keren of naar zich toe te trekken.

Van Bommel kon na afloop zijn teleurstelling niet bepaald verbergen. “Ik ben zwaar teleurgesteld”, zei hij na de 2-0 nederlaag tegen Ajax bij Fox Sports.

“Zo snel 1-0 achterkomen, dat mag niet gebeuren. Maar als dat toch gebeurt, moet je snel opstaan. Jezelf in die wedstrijd spelen, laten zien waar je voor komt. We moeten heel snel kerels worden. De tweede helft kom je anders naar buiten, maar dan moet je wel een doelpunt maken”, ging de coach verder. „Eerst moeten de instelling en bereidheid er zijn, en dan kun je goed gaan voetballen. Niet andersom”, zei Van Bommel, die zijn elftal in de slotfase gereduceerd zag tot tien.

Sam Lammers viel geblesseerd uit, terwijl PSV al drie keer had gewisseld. „En vervelende blessure, die langer gaat duren dan een paar dagen”, zei Van Bommel, die Lammers dus in Zwitserland niet kan gebruiken.

Ook Pablo Rosario was evenmin te spreken over de prestatie van het elftal. “Het was niet goed genoeg vandaag. Aan de bal niet, in de duels niet. En dan verlies je deze wedstrijd. Natuurlijk mag je niet binnen een minuut met 1-0 achter komen, maar daarna komen we ook niet meer in de wedstrijd. We waren veel te schijterig.”

Jeroen Zoet, tegenwoordig schuldig en betrokken bij bijna iedere tegengoal, sprak na afloop de inhoudelijk weinig sterke woorden: “Zo snel een tegendoelpunt mag ons niet overkomen”, aldus Zoet die met zijn huidige niveau absoluut niet door kan gaan als eerste keeper van PSV. De positie van Jeroen Zoet staat zwaar onder druk. Het is bar en boos wat de inmiddels ervaren doelman onder de lat het afgelopen jaar heeft laten zien.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here