Home Nieuws Van Bommel houdt vol: ‘We spelen beter dan voor de winterstop’

Van Bommel houdt vol: ‘We spelen beter dan voor de winterstop’

31
0

PSV verspeelde in het kalenderjaar 2019 feitelijk de landstitel. Een serie remises maar ook een te verdedigende opstelling in de Arena kostte de club de titel.

Maar liefst dertien punten zijn er verspeeld na de winterstop. Toch houdt Mark van Bommel vol dat zijn elftal na de winterstop beter speelt dan voor de winterstop.

“We verliezen bijna niet, maar hebben na de winter punten verspeeld. Een aantal daarvan was inderdaad onnodig, maar niet allemaal”, zegt Van Bommel in de Telegraaf.

“Ik heb het meer jongens horen zeggen”, aldus Van Bommel. “Het is mooi dat de spelers het gevoel hebben dat we goed bezig zijn. En je kan zeggen: ‘daar komt hij weer met z’n statistieken’. Maar als je daar puur naar kijkt, zie je dat we meer kansen hebben gecreëerd en minder kansen tegenkrijgen. Al heb je daar niets aan als je gelijkspeelt of verliest.”

“Ik kan dus een heel mooi verhaal ophangen, maar we staan met tachtig punten wel tweede”, besluit Van Bommel.

De conclusie van van Bommel over het zogenaamde goede spel na de winterstop valt bij de achterban niet overal even goed. Op sociale media is de kritiek niet van de lucht geweest afgelopen maanden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here