Home Nieuws Van Bommel heeft lotgenoot in ontslagen Valérien Ismaël; PSV bedwinger LASK ondergaat...

Van Bommel heeft lotgenoot in ontslagen Valérien Ismaël; PSV bedwinger LASK ondergaat vrije val

1876
0

Iedere PSV fan kan het zich nog herinneren; de Europese vernedering in Oostenrijk. 600 PSV fans waren in Linz getuige van en absoluut dieptepunt.

PSV werd met 4-1 van het veld gevaagd en een ieder was in de veronderstelling dat Mark van Bommel ontslagen zou worden als PSV trainer. Zo geschiedde niet maar er werd door van Bommel wel onder de lat rigoureus ingegrepen. Het was welhaast surrealistisch om te aanschouwen dat een groep semi amateurs feest vierde op eigen veld nadat de Europese subtopper PSV zojuist met maar liefst 4-1 van het veld werd gespeeld.

Van Bommel werd niet ontslagen na de oorwassing maar kreeg na afloop langs de lijn wel een hand van medelijden van zijn voormalig Bayern collega Valérien Ismaël. Ook de LASK trainer leek verrast door het resultaat.

Jeroen Zoet verdween na maandenlang geblunder eindelijk onder de lat en moest plaats maken voor Lars Unnerstall. Hoe dat in Tilburg verliep, is ook een ieder bekend.

Ondertussen was men in Oostenrijk euforisch geraakt van de prestaties van het team van oud-Bayern speler Valérien Ismaël. De jonge trainer had in een onderlinge wedstrijd het grote PSV onderuit de zak gegeven en LASK scoorde ook in de hoogste Oostenrijkse Liga doelpunt na doelpunt en was zelfs lijstaanvoerder.

Maar net als PSV onder Mark van Bommel geraakte ook LASK Linz in een vrije val en dat resulteerde zelfs in een ontslag voor de eerder zo geroemde trainer. De Oostenrijkse club heeft namelijk deze week per direct afscheid genomen van trainer Valérien Ismaël, die het veld moet ruimen na een coronaperiode waarin alles misging wat mis kon gaan.

LASK Linz begon met kleine problemen aan de hervatting van het seizoen. Door een puntenaftrek wegens ongeoorloofd trainen met de groep moest de koppositie worden afgestaan. Door de resultaten na de hervatting (slechts drie zeges in tien duels) eindigde LASK zelfs als vierde waar het voor de Coronacrisis de zeges aaneen wist te rijgen.

Naar verluidt was er ook groeiende onvrede in de spelersgroep over Ismaël, zoals onder Mark van Bommel bij PSV het geval was. Dat gaf voor de clubleiding de doorslag voor het ontslag.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here