Home Nieuws Van Bommel heeft geen spijt van opstelling tegen RKC

Van Bommel heeft geen spijt van opstelling tegen RKC

24
0

Mark van Bommel heeft geen spijt van de keuze om de tweede garnituur tegen RKC Waalwijk de kans te geven en stelt dat het een incident is geweest.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Vitesse ging Van Bommel nog een keer in op het bekerverlies. “Ik heb de verantwoordelijkheid genomen om met die jongens te spelen”, zei hij tegen PSV.nl.

“Ik was in de veronderstelling dat wij dat zouden kunnen. Dat bleek niet zo te zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik die jongens heb opgesteld. Spijt is niet het juiste woord, want ik heb er goed over nagedacht. Verliezen kun je, maar de manier waarop, daar heb ik moeite mee. Dat heb ik de spelers ook gezegd. In het voetbal gaat het erom dat je alles geeft, dat heb ik niet teruggezien.”

Desondanks heeft Van Bommel weinig reden tot klagen en kijkt uit naar de wedstrijd tegen Vitesse. “Er zit nog veel rek in dit team. We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar we zijn hard op weg. De resultaten zijn er. We spelen niet alle wedstrijden goed, maar we winnen ze wel. Dat is ook een kwaliteit. Net als het feit dat we een wedstrijd ook in de slotfase kunnen beslissen.”


Steven Bergwijn ontbrak vorige week nog, maar kan zaterdag wel spelen. “Hij is fit. Steven is een heel goede speler, dus we zijn blij dat hij weer terug is. Vitesse is een moeilijk te bespelen ploeg. Zij spelen anders dan de meeste tegenstanders. Zij hebben geen standaardsysteem, maar een variatie daarop. Zowel verdedigend als aanvallend. Dat gaan we bestrijden op onze manier. We hebben ons goed voorbereid.”


Facebook Comments