Home Nieuws ‘Van Bommel heeft de potentie om de beste Nederlandse trainer sinds Louis...

‘Van Bommel heeft de potentie om de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal te worden’

104
0

Mark van Bommel wekt in de voetbalwereld veel enthousiasme op. Menigeen voorspeld de Limburger een grote toekomst.

De PSV fans zijn de eerste maanden erg enthousiast geworden over PSV’s nieuwe trainer, Mark van Bommel. Zijn eerste maanden zijn dan ook indrukwekkend te noemen.

De Limburger heeft een duidelijke lijn voor ogen en blijf daar aan vasthouden. Diverse analisten en media vertegenwoordigers voorspellen de getalenteerde en geboren trainer dan ook een grote toekomst.

‘Van Bommel heeft de potentie om de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal te worden.’ Dit zegt Volkskrant-journalist Willem Vissers.

“Ik vind hem wel een beetje een type zoals Louis van Gaal vroeger was”, aldus Vissers bij Sportforum op NPO Radio 1. “Als voetballer heel duidelijk aanwezig in het veld, een middenvelder met een goed overzicht en zich heel erg bemoeiend met het spel van zijn team. Hij is eigenlijk altijd al een trainer geweest.”

“We zijn er natuurlijk niet bij in de kleedkamer, maar ik neem aan dat hij daar ook goed kan verwoorden wat hij in zijn hoofd heeft. Ik hoor trainers op persconferenties weleens dingen zeggen waar geen touw aan vast te knopen is. Dan vrees ik ook voor de communicatie met de spelers.”

De lofzang van Vissers gaat door. “Hij traint ook heel hard, heb ik begrepen. Lang en erg wedstrijdgericht. Met een brede staf met zeer gespecialiseerde mensen. Hij is ook erg bezig met details. Ontbijten op de club, lunchen op de club, slaapvertrekken creëren zodat spelers tussen twee trainingen kunnen rusten, psychologische begeleiding. Hij is een moderne trainer die openstaat voor vernieuwingen.”

Nóg een pluspunt dan: Van Bommel geeft talent de kans in Eindhoven. “Spelers die vorig seizoen in de kampioensploeg best een aardige rol speelden, zoals Bart Ramselaar, heeft hij gewoon buiten het elftal gelaten. Een jongen als Steven Bergwijn was vorig seizoen ook al een belangrijke speler, maar hij heeft nu ook Donyell Malen en Dante Rigo laten spelen.”


Vorig artikelAad de Mos: ‘Een kleine overwinning voor PSV’
Volgend artikelTheo Lucius kent geen twijfels: ‘PSV is de grote favoriet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in