Home Nieuws Van Bommel, Gakpo en Rosario falen ook na de wedstrijd in de...

Van Bommel, Gakpo en Rosario falen ook na de wedstrijd in de Galgenwaard

48
0

PSV vertrok zaterdagavond letterlijk en figuurlijk met het schaamrood op de kaken uit Utrecht.

Het elftal van Mark van Bommel zakte niet door de ondergrens maar feit is dat de ploeg geen beste indruk maakte tot de 1-0 van Utrecht maar met name na de eerste Utrechtse goal op veel vlakken verre van professioneel voor de dag kwam.

Na een verloren wedstrijd met de juiste beargumentatie komen en feiten benoemen is voor mening professional toch niet eenvoudig, blijkt zaterdagavond in Galgenwaard.

Het valt jonge spelers niet meteen kwalijk te nemen omdat na een intense wedstrijd lastige vragen beantwoorden nu eenmaal niet eenvoudig is.

Maar het zal Toon Gerbrands niet tot tevredenheid stemmen dat diverse spelers toch niet bepaald in de spiegel konden kijken in de Galgenwaard. Gerbrands stelt immers altijd dat er in de topsport geen ruimte voor excuses mogen zijn.

In dat kader kwamen zowel Pablo Rosario als Cody Gakpo niet goed voor de dag na afloop van de 3-0 zeperd in de Galgenwaard. Rosario begon zijn commentaar met de opmerking dat PSV Utrecht goed heeft tegengehouden in de eerste helft, wat een PSV onwaardig commentaar is. Rosario maakte in het interview niet bepaald een beste indruk.

Uiteraard is in beginsel trainer Mark van Bommel verantwoordelijk voor het spel want met twee controleurs starten geeft nu eenmaal een andere dimensie aan een wedstrijd.

Van Bommel zei na afloop dat zijn team geen wijze les heeft geleerd. ‘Een wijze les? Nee, een wijze les krijg je als je iets heel doms hebt gedaan, maar dat hebben wij niet gedaan.’

De twee onnodige rode kaarten zijn niets anders dan dom te noemen. Gelukkig wees van Bommel nog wel naar Hendrix en Viergever, die in de ogen van de trainer met hun ervaring niet op zulke momenten zulke overtredingen mogen maken.

Ook Cody Gakpo wist na afloop niet de vinger op de zere plek te leggen. Gakpo stelde vast dat PSV niets te verwijten viel terwijl het toch echt door eigen toedoen met negen man kwam te staan.

Iedere topclub heeft in een seizoen een mindere dag of een off-day. Laten we er vanuit gaan dat PSV die off-day wedstrijd voor dit seizoen nu achter de rug heeft.

Een andere vergelijkbare off-day beleefde PSV anderhalf jaar geleden in Tilburg door met 5-0 van Willem II te verliezen maar wist daar gelukkig een week later al van te herstellen. PSV treft volgende week zondag AZ in eigen huis.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here