Home Nieuws Van Bommel eist winnaarsmentaliteit: ‘Dat moet in je systeem zitten’

Van Bommel eist winnaarsmentaliteit: ‘Dat moet in je systeem zitten’

18
0

Mark van Bommel heeft gedurende zijn gehele carriere profijt gehad van zijn absolute winnaarsmentaliteit. De middenvelder was lang niet overal de beste speler annex middenvelder maar wist vaak te compenseren met zijn mentaliteit.

“Iedere voetballer wil winnen, alleen in de één zit dat extremer dan in een ander”, vertelt Van Bommel aan Voetbal International. “Maar ook als je niet voetbalt en een spelletje doet, wil je winnen. Daar gaat het uiteindelijk om. Wij willen op een bepaalde manier voetballen. Als we dat voor elkaar krijgen, ziet dat er hartstikke mooi uit. Dan kun je er echt van genieten.”

“Maar als dat niet gaat, dan moeten we nog steeds winnen”, vervolgt Van Bommel. “Dat moet in het systeem zitten. Als tijdens een partijspel zes keer wordt gescoord, moet je wel weten wat de stand is. En als ze het niet weten, of duurt het antwoord te lang, dan gaat er een punt af. Je moet er steeds mee bezig zijn.”

De nieuwe PSV-trainer noemt nog een voorbeeld. “Of ik vraag aan de jongens wie er wil beginnen. De eerste die zijn mond opendoet, krijgt van mij de bal. En als de regels niet duidelijk zijn, moet je ze in je voordeel draaien. Met een knipoog, je wilt toch winnen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here