Home Nieuws Van Bommel eerlijk tegen Mitroglou: ‘Malen is de eerste spits van PSV’

Van Bommel eerlijk tegen Mitroglou: ‘Malen is de eerste spits van PSV’

244
0

Mark van Bommel is nog altijd van mening dat Donyell Malen zijn eerste optie voor de spits is.

Malen lijkt tot op heden nog net de veel scorende spits en de vraag rond de zeer talentvolle Malen zal voorlopig nog wel blijven hangen want is Malen nu een spits of een vleugelspeler? Het heeft er alle schijn van dat Malen op aanvallende posities in de voorhoede uit de voeten kan.

Het aantrekken van de Griekse spits Kostas Mitroglou heeft er in ieder geval voor gezorgd dat van Bommel eerlijk en open tegen de nieuweling is geweest. Dus voor zijn komst naar Eindhoven heeft hij duidelijk gemaakt wat dit seizoen zijn rol is bij PSV. Donyell Malen is en blijft de eerste spits van PSV.

“Zo eerlijk moet je zijn in zo’n gesprek”, zegt Van Bommel tegen het Algemeen Dagblad over zijn gesprek met Mitroglou. “Je moet ervoor zorgen dat een speler nooit achteraf kan zeggen: maar trainer, dit heb je nooit tegen me verteld.”

Wanneer de situatie daarom vraagt is een formatie met zowel Malen als Mitroglou ook niet uitgesloten door Van Bommel. “Mitroglou kan met een aantal mensen om hem heen spelen. Hij weet waar-ie moet lopen, hoe voor het doel te komen. Hij is niet gepolijst, maar heeft een functionele techniek”, is van Bommel van mening.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here