Home Nieuws Van Bommel ‘Degenen die klaagden, waren de wissels en speelden ook bij...

Van Bommel ‘Degenen die klaagden, waren de wissels en speelden ook bij Faber niet’

1812
0

Mark van Bommel zegt als trainer van Wolfsburg met terugwerkende kracht veel geleerd te hebben van zijn periode bij PSV.

Het ontslag is verwerkt en vol goede moed is van Bommel begonnen aan zijn klus bij Wolfsburg. Terugblikkend op zijn ontslag bij PSV kreeg de trainer het verwijt dat hij zich te veel bemoeide met alle geledingen van de club, tot aan de medische staf. Van Bommel is het daar niet geheel mee eens.


De Limburger concludeerde recent ook al dat hij PSV erg goed kende en dat er voor hem weinig geheimen waren. “Dat kan weleens een nadeel zijn, omdat je altijd dingen wilt verbeteren. Ik wilde niet veranderen, maar verbeteren”, voegt hij daaraan toe in gesprek met Voetbal International.

“Voor een aantal mensen betekent dat een verandering. Ik wilde PSV gewoon nog beter maken.” Niet iedereen was gediend van de houding van Van Bommel, die daar wel een antwoord op heeft. “Degenen die hebben geklaagd, waren de wisselspelers en die hebben ook bij Ernest Faber niet gespeeld. Verder zijn er in het voetbal ook tijdens een wedstrijd zaken waar ik geen invloed op heb. Ik kan de spelers wél zo goed mogelijk voorbereiden op wat gaat gebeuren en dat was bij PSV gewoon goed.”

Van Bommel zou ook gebotst zijn met mensen van de medische staf, maar dat zou anders liggen. Wel beseft hij dat hij kritisch was richting de medische staf. “Ik bepaal echt niet hoe laat de dokter er moet zijn en welke behandeling hij moet doen. Maar ik stel wel vragen. En als je mij met argumenten kan overtuigen waarom je iets doet, hoef ik ook geen vragen meer te stellen. Als een dokter tegen mij zegt dat een speler er twee weken uit is, dan wil ik nog steeds weten waarom en wat het behandelplan is.”


Facebook Comments Box