Home Nieuws Van Bommel blij met dominant PSV

Van Bommel blij met dominant PSV

80
0

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan erg blij te zijn met het spel van zijn ploeg.

“Als je de wedstrijd ziet hebben we volledig gedomineerd. Vanaf het begin tot het einde. Dat is moeilijk en dat heb ik de jongens in de rust ook gezegd”, aldus de trainer van PSV. “Vaak is het zo dat als je in de eerste helft heer en meester bent en dan naar binnen gaat je daarna een andere wedstrijd krijgt. Daar heb ik ze ook voor gewaarschuwd en ze ook een beetje uitgedaagd. Als je ziet hoe we het gedaan hebben is het echt top.”

Van Bommel ging verder: “Naar voren toe bleven we afjagen, ook bij 0-6 en 0-7. We wilden goals blijven maken, maar gingen ook gedisciplineerd terug. Terug sluiten en het middenveld bezet houden. Daardoor is het voor Jeroen ook ontzettend moeilijk om de ballen die hij tegen krijgt ook tegen te houden, want zoveel zijn dat er niet. De manier hoe wij trainen en hoe wij willen spelen, heb je vandaag terug gezien.”

Het debuut van Érick Gutiérrez kon Van Bommel ook bekoren. “Hij houdt wel van voetballen ja. Hij heeft pas een paar keer meegetraind en dan probeer je de speelwijze aan hem uit te leggen. Dat is heel moeilijk”, zo gaf hij aan. “Maar als je dan in een elftal komt waarin het al loopt en iedereen weet wat ze moeten doen, is het juist makkelijk invallen. Maar dan moet je nog die pass geven en zo op goal kunnen schieten. Dan zie je dat hij wel kwaliteit heeft.”


Vorig artikelKlagend FC Barcelona wint in aanloop naar PSV
Volgend artikel‘Vanaf minuut één hebben we gedomineerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in