Home Nieuws Van Basten wijst zwakke schakel bij PSV aan: ‘Weet niet wat topvoetbal...

Van Basten wijst zwakke schakel bij PSV aan: ‘Weet niet wat topvoetbal inhoudt’

18444
0

Marco van Basten is kritisch op Malik Tillman.

De Amerikaans international kwam woensdagavond tegen RC Lens (1-0 winst) halverwege de tweede helft als invaller binnen de lijnen voor Guus Til. De invalbeurt van de creatieveling kon Van Basten echter niet bekoren.

“Die Tillman komt erin op het middenveld en gaat vervolgens helemaal voorin druk zetten”, zegt de analist van Ziggo Sport. “Als middenvelder moet je, als de tegenstander aan de bal is, gewoon meedoen. Je moet de verdediging helpen. En op veel momenten was hij er niet. Dan weet je niet wat topvoetbal inhoudt.”

Van Basten stelt dat Tillman daar binnen PSV op gecoacht moet worden. “Dit zijn momenten, dat kun je niet vaak genoeg aanhalen. Als je zo’n Tillman ziet lopen of middenvelders die niet schakelen, of Bakayoko die regelmatig te laat is, dan ga je het niet redden. Je trekt het elftal op een heel verkeerde manier uit elkaar. Daar moet hij op gecoacht worden.”

San Marco had daarentegen wel complimenten over voor twee andere PSV’ers. Zo vond hij Jerdy Schouten ‘echt goed spelen’. “Hij hield de bal in de ploeg en ging daarnaartoe waar hij naartoe moest. Hij temporiseerde en speelde geen bal verkeerd. Hij was echt een rustpunt.”

Ook Veerman maakte een goede indruk op Van Basten: “Hem vond ik ook goed aan de bal, maar Schouten was nóg belangrijker.”


Vorig artikelJanssen geloofde zijn ogen niet: ‘Werd direct gek, meteen wisselen die gozer!’
Volgend artikelBosz haalt zijn gram: ‘Ik werd uitgelachen toen ik zei dat ik hem goed vond’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in