Home Nieuws Van Basten kritisch en baalt van vele aankopen: ‘Kan bij PSV ook,...

Van Basten kritisch en baalt van vele aankopen: ‘Kan bij PSV ook, alleen het wordt niet gedaan’

4453
0

Marco van Basten is als analist van Ziggo kritisch op de Nederlandse topclubs en wijst juist naar AZ als voorbeeld in het gevoerde beleid.

Gespreksonderwerp: de vele aankopen van de topclubs en het tegenovergestelde beleid van AZ. Marco van Basten vindt daar wel iets van. De voormalig topspits is van mening dat PSV maar ook Feyenoord en Ajax weer de nadruk moeten leggen op Nederlandse talenten.

“Wij zaten altijd vol met Nederlanders”, begon Van Basten bij Rondo. “Nu zitten PSV, Feyenoord en Ajax vol met buitenlanders. Wij moeten het hebben van de jeugdopleiding. Bij AZ speelt er allemaal jeugd. Dat kan bij PSV ook. Alleen het wordt niet gedaan, de helft van die elftallen bestaat uit buitenlanders. Dat hoeft niet.”

“Het is goed dat PSV, Feyenoord en Ajax allemaal af en toe winnen. Eigenlijk zou het goed zijn als AZ, FC Utrecht of FC Twente ook een keer zouden winnen.”


Vorig artikelSimons- én Fábio Silva fan Van der Vaart kan het niet laten: ‘Ongelooflijk, zo negatief’
Volgend artikelPSV is in enkele maanden een stabiele ploeg geworden: ‘Van Nistelrooij verdient applaus en een sterkere selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in