Home Nieuws Van Basten hard voor Roger Schmidt: ‘Puntenverlies in Enschede te wijten aan...

Van Basten hard voor Roger Schmidt: ‘Puntenverlies in Enschede te wijten aan Schmidt’

1224
0

Roger Schmidt krijgt er stevig van langs van Ziggo analist Marco van Basten. De analist wijt de remise aan de keuzes van de Duitse trainer.

PSV werd in Enschede compleet overlopen door een ontketend FC Twente. Schmidt en PSV lieten het over zich heen komen. Pas net voor rust en tijdens de rust werd er ingegrepen door Roger Schmidt. Marco van Basten heeft geen goed woord over voor de handelswijze en gekozen tactiek van Roger Schmidt. Van Basten heeft twijfels over de gemaakte keuzes. De Duitse trainer zei na het gelijke spel tegen FC Twente dat hij geen spijt had van zijn keuze om Cody Gakpo op de bank te laten beginnen. Van Basten kan zich daar niet in vinden.

Van Basten ziet het precies andersom en stelde aan de Ziggo tafel vast dat het puntenverlies juist te wijten was aan Schmidt. “Hij kijkt veel te veel naar fysiek. Je moet een ploeg ook vertrouwen geven en je moet spelers ook vertrouwen geven. Als je iedere keer maar kijkt naar het fysiek. Er zal best een keer wat zijn, maar als hij ook maar een beetje twijfel heeft dan zet hij iemand gelijk op de bank.”

Van Basten vertelde aan tafel bij Ziggo Sport dat hij andere keuzes had gemaakt. “Hoe meer je samenspeelt, hoe beter je samenspel wordt. Dat moet je dan ook bewaken als trainer. Maar als je alleen maar naar de cijfertjes kijkt. Hij is nu twee seizoenen bij PSV en als er dan zo vaak problemen zijn met het fysieke, dan is dat volgens mij allemaal een beetje overdreven en overtrokken”, aldus een kritische Marco van Basten.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here