Home Nieuws Van Aanholt vindt geluk en plezier terug bij PSV: ‘Ik speel goed...

Van Aanholt vindt geluk en plezier terug bij PSV: ‘Ik speel goed en laat zien dat ik er ben’

432
0

PSV zou veel plezier aan Patrick van Aanholt gaan beleven. Dat was de conclusie toen de verdediger Galatasaray verruilde voor PSV in januari.

En zo geschiedde want Patrick van Aanholt is inmiddels verworden tot de vaste linksback in het elftal van Ruud van Nistelrooij. Dat komt in de eerste plaats door zijn kwaliteiten want van Aanholt geldt als stabiele factor in de defensie van PSV. Maar de Bosschenaar heeft ook het plezier weer teruggevonden bij PSV.

Van Aanholt voelt zich weer zichzelf, zegt hij bij ESPN. “Ik ga niet zeggen dat ze bij Galatasaray dom zijn geweest, de trainer maakt zijn keuzes. Maar sinds ik hier ben heb ik het plezier weer terug en ik denk dat iedereen het kan zien op het veld. Ik speel goed en laat zien dat ik er ben”, vertelt de verdediger na de 5-2 zege op SC Cambuur.

Bij Galatasaray kregen andere spelers de voorkeur, tot groot ongenoegen van Van Aanholt. “Ik kwam uit een kloteperiode, iedereen weet het. Ik speelde niet. De trainer zei iedere keer dat het te maken had met de regels die gelden in Turkije, waar altijd drie Turken op het veld moeten staan. Hij koos voor een Turkse linksback en dat ging ten koste van mij.”

Aan het werkethos van de back kon het niet liggen, vindt hij zelf. “Ik trainde gewoon goed en hard, maar het gaat irriteren als je niet speelt. De ene keer zit je er wel bij, de andere keer weer niet. Ik was het plezier kwijtgeraakt en dat zag je ook in mijn spel terug: in de wedstrijden die ik wel speelde liet ik het niet zien. Als je als voetballer het plezier kwijtraakt, is het enige dat je kan doen vertrekken.”


Vorig artikelOpvallend veel vertrouwen en geloof El Ghazi in landstitel voor PSV
Volgend artikelPSV iconen adviseren Simons: ‘Als ik Xavi was en we halen geen Champions League, ben ik weg’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in