Home Nieuws Valentijn Driessen wijst naar Xavi Simons: ‘PSV is Conference League’

Valentijn Driessen wijst naar Xavi Simons: ‘PSV is Conference League’

536
0

Valentijn Driessen is net als iedere andere voetbalfan laaiend enthousiast over de kwaliteiten van Xavi Simons.

Maar Driessen heeft zo zijn twijfels over de toekomst van Simons in Eindhoven. Valentijn Driessen denkt dat Simons er goed aan zou doen om PSV aan het einde van het seizoen te verlaten. De journalist vindt het niveau en de tegenstand niet meer passen bij het 19-jarige toptalent. Collega-analist René van der Gijp deelt de mening van Driessen juist weer niet.

“Laat die Xavi nu gewoon slim zijn en zich nog gewoon twee jaar bij PSV doorontwikkelen tot een nog veel betere speler dan hij nu is”, zegt Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside. “Want, als je nu naar een grote club als Liverpool gaat, kom je niet aan spelen toe.”

“Maar tussen PSV en Liverpool zit toch ook nog wel wat?”, reageert Driessen richting van der Gijp. “PSV is gewoon Conference League-niveau. Lille of een andere club in Frankrijk. Bij PSG komt hij niet aan de bak, maar bij dat soort clubs. Iets meer tegenstand, graag! Je speelt Conference League bij PSV, daar wordt je niet beter van.”

Johan Derksen heeft ook een visie op de toekomst van Xavi Simons in Eindoven. “Een jongen van die leeftijd, die kan toch rustig tot z’n 23ste bij PSV spelen?”, zegt Derksen. “René heeft gelijk. Op een hoger niveau wordt het een wisselspeler. In een fysieke competitie, als die in Frankrijk, daar wordt hij ondersteboven gelopen. Hij is trouwens wel snel ontevreden. Als hij gewisseld wordt of als hij een kans mist. Dat alle internationals in de spiegel moeten kijken na de wedstrijd tegen Frankrijk, dat had hij vroeger tegen Van Hanegem moeten zeggen”, besluit Derksen.


Vorig artikelSupportersvereniging NEC wil Thijs Slegers herdenken met massaal applaus
Volgend artikelSpelers FC Twente nog steeds vol ongeloof over vertrek Lars Unnerstall bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in