Home Nieuws Valentijn Driessen wijst naar Van Bommel en Cocu inzake mislukken Erick Gutiérrez...

Valentijn Driessen wijst naar Van Bommel en Cocu inzake mislukken Erick Gutiérrez en Adam Maher

68
0

Valentijn Driessen denkt dat Erick Gutierrez bij PSV zal mislukken omdat er niet goed met hem wordt omgegaan door Mark van Bommel. De Telegraaf man en doorgaans kundig analist en journalist trekt de vergelijking met Adam Maher.

De conclusie van Driessen lijkt erg voorbarig omdat er nog lang geen sprake is van het mislukken van Erick Gutiérrez. “Twee middenvelders, international geworden bij hun clubs CF Pachuca en AZ, komen bij topclub PSV, kunnen de druk en het niveau niet aan en gaan onderdoor aan hun stap naar de top.” Dat schrijft Valentijn Driessen vrijdagochtend in zijn column in De Telegraaf.

“Niet kwaliteit of druk, maar de trainers Mark van Bommel en Phillip Cocu zijn de oorzaak voor het dreigende fiasco met Gutiérrez en het mislukken van Maher. Het duo debuteerde als trainer-coach bij PSV toen deze miljoenenaankopen werden gepresenteerd. Toenmalig technisch directeur Marcel Brands leverde een prestatie van formaat met het strikken van de begeerde Mexicaan en de Nederlander; alleen zagen zijn nieuw door hem aangestelde trainers Van Bommel en Cocu geen rol voor ‘Guti’ en Maher.”

Driessen: “Van Bommel houdt vast aan zijn voetbalvisie met twee verdedigende middenvelders en een nummer tien. Ondanks een sensationele entree bij ADO Den Haag (assist op Lozano en doelpunt) komt de Mexicaan volgens Van Bommel op beide posities tekort om eerste, tweede of zelfs derde in de rangorde te zijn. Getuige alle varianten, die de PSV-trainer probeerde. ‘Guti’ kwam definitief op een zijspoor na het puntenverlies direct na de winterstop bij FC Emmen. De Mexicaan verliet het veld trouwens bij een 0-2 voorsprong, waarna FC Emmen terugkwam tot 2-2.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here