Home Nieuws Valentijn Driessen wijst naar Joël Drommel bij tegengoal Spakenburg

Valentijn Driessen wijst naar Joël Drommel bij tegengoal Spakenburg

3205
1

PSV is inmiddels voor het tweede jaar op rij bekerfinalist en dat mag een prestatie worden genoemd. Het ging echter niet van harte en dus is er ook kritiek te horen na de halve finale.

Eerder was ESPN analist Marciano Vink al kritisch op Patrick van Aanholt en zijn mate van speldiscipline maar Valentijn Driessen doet er nog een schepje bovenop. Driessen was namens De Telegraaf na afloop van Spakenburg – PSV kritisch op doelman Joël Drommel.

Hoewel het doelpunt van Spakenburg speler Dwayne Green van grote schoonheid was, ging Joël Drommel volgens Driessen niet helemaal vrijuit. “Ik denk dat hij met zijn geweldige goal als snelste is vergeten dat Spakenburg is uitgeschakeld, al vond ik wel dat Drommel er niet echt heel goed uit zag. Vanaf die afstand. Niet echt heel stijf in de kruising. Niet echt heel hard. Je zag dat hij een fractie daarvoor eigenlijk dacht: de aanval is afgelopen, dit is het. Maar toen kwam dat schot”, aldus Driessen in een video-item van De Telegraaf.

Driessen deelt de complimenten uit aan het spel van de amateurclub, zonder klaarblijkelijk de wedstrijd echt te analyseren. Spakenburg bakte er eigenlijk vrij weinig van en dat is een normaal gegeven als je een veredeld amateurelftal bent. De ploeg uit het voetbalgekke dorp kon de bal nog geen drie keer naar elkaar overspelen en kreeg in de wedstrijd slechts éénmaal voor elkaar de bal zes keer naar elkaar over te spelen.

“Als je er als nummer tien van de Tweede Divisie zo’n wedstrijd van maakt tegen de nummer drie van de Nederland, dan heb je het uitstekend gedaan en je huid zo duur mogelijk verkocht”, aldus Driessen. Van Nistelrooij had al gezegd dat ze het zouden benaderen als een Champions League-ontmoeting. Dat bleek ook wel als je zag hoe blij PSV was met de goals en het resultaat. Dan heb je ook wel recht om het te vieren, ook als het tegen Spakenburg is. PSV heeft een hele weg afgelegd naar de finale, dan mag je best een feestje vieren met de fans”, is Driessen van mening.


Vorig artikelForse kritiek voor Patrick van Aanholt: ‘Van Aanholt deed totaal niks’
Volgend artikelJason van Duiven heeft zijn pad uitgestippeld: ‘PSV is mijn tweede thuis’

1 REACTIE

  1. Als professionele voetbal-organisatie ga je natuurlijk altijd voor de top. Dan stel je in belangrijke wedstrijden je beste spelers op en dus ook je beste keeper. Da’s logisch! Dan tellen slappe sentimenten niet op zo’n moment. En dan kies je dus niet voor je tweede keeper, die keer op keer maar blijft bewijzen absoluut niet klaar te zijn voor de top. RvN kiest in de beker wél voor zijn mindere keeper, straks ook weer tegen Ajax in de finale. Ik vind dat volstrekt onverkoopbaar en erg onprofessioneel, want het gaat om een voor PSV zeer belangrijke prijs. Daarbij ga je niet gokken met een leuk douceurtje voor je tweede doelman! Dat is gewoon lachwekkend amateuristisch en het kan kwalijke gevolgen hebben voor de club PSV! Ik vind dit onbegrijpelijk, net als het steeds weer passeren van Guti. Want met Guti win je en zonder Guti niet. Dan is de keus snel gemaakt, lijkt mij zo. Maar RvN weigert steeds maar weer om goede lessen te trekken uit de keiharde statistieken! Ook dat vind ik totaal onbegrijpelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in