Home Nieuws Valentijn Driessen verwijt FC Twente het nodige na ontslag van bij PSV...

Valentijn Driessen verwijt FC Twente het nodige na ontslag van bij PSV ‘rustige’ Joshua Brenet

2817
0

Valentijn Driessen haalde vrijdag eens ouderwets uit naar de directie van FC Twente na de consternatie rond oud PSV’er Joshua Brenet.

Driessen verwijt FC Twente feitelijk boter op het hoofd te hebben zoals hij dat eerder ook de directie van PSV verweet na de transfer van Guus Til vanuit Spartak Moskou naar PSV. Dat heeft natuurlijk van doen met de sancties die Rusland treffen. Als Valentijn Driessen ergens kritiek kan ‘halen’ en creëren, laat hij dat zoals te doen gebruikelijk niet na.

FC Twente heeft zich, of beter gezegd is op dit moment druk doende, het contract van Brenet te ontbinden. De club uit Enschede heeft het gehad met de misdragingen van de voormalig PSV’er, die in 2018 nog landskampioen werd met PSV. En daar vindt Valentijn Driessen wel iets van. De criticaster wijst daarbij naar de handelswijze van FC Twente eerder dit jaar. Driessen is het eens met het ontslag van oud-PSV’er Joshua Brenet bij FC Twente maar ziet ook dat Twente eerder dit jaar juist niet zo moeilijk deed met betrekking tot bepaalde afspraken.

Het verhaal van Brenet is bekend. De vleugelverdediger van Twente werd veroordeeld tot één maand celstraf, waarna FC Twente heeft besloten om geen beroep meer op hem te doen. De Enschedese club is met de entourage van Brenet in gesprek over de ontbinding van zijn contract. Het afscheid nemen van Brenet zou een opeenstapeling zijn van meerdere incidenten in het privéleven van de verdediger, die zich in zijn jaren bij PSV juist wel altijd voorbeeldig wist te gedragen. Het niet betalen van boetes in Duitsland, het vermeend mishandelen van zijn levenspartner, uit een kroeg gezet worden na een feestje van een oud-speler van FC Twente en recent de incidenten rond het ingevorderde rijbewijs. In niets lijkt het op de Joshua Brenet van zijn jaren bij PSV.

“Tweevoudig international Joshua Brenet is niet geblesseerd, maar zal niet meer voor FC Twente uitkomen”, begint Driessen in De Telegraaf. “Het is goed dat de Enschedese club geen plaats meer heeft voor de verdediger na diens veroordeling tot een maand gevangenisstraf vanwege het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs en het mishandelen van zijn vriendin.”

Dan richt Driessen zich tot de directie van FC Twente, zoals hij zich eerder ook al richtte op de directie van PSV na de transfer van Guus Til van Spartak Moskou naar PSV. “Normen en waarden gelden nu blijkbaar wel, al blijft de vraag of FC Twente het contract met Brenet zou hebben ontbonden als hij voor een miljoenenbedrag was gekocht en tot medio 2027 vast lag”, vervolgt de journalist. “Hetzelfde FC Twente deed in januari nog tegen alle sanctievoorstellen in zaken met Rusland door spits Manfred Ugalde aan Spartak Moskou te verkopen. De club die Quincy Promes doodleuk de hand boven het hoofd hield na in ons land te zijn veroordeeld tot 7,5 jaar cel”, aldus Valentijn Driessen.


Vorig artikelKevin Strootman nadert terugkeer naar Eredivisie
Volgend artikelMoet ‘Champions League-club PSV’ alles in het werk stellen voor terugkeer bijna transfervrije Depay? ‘Dit is hét moment’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in