Home Nieuws Valentijn Driessen verwacht nederlaag, analisten BBC lyrisch en verwachten nog veel meer...

Valentijn Driessen verwacht nederlaag, analisten BBC lyrisch en verwachten nog veel meer van Schouten, Malen en Gakpo

2853
0

Ook in Engeland is de wedstrijd tegen Oranje het gesprek van de dag. Reikhalzend kijkt het Verenigd Koninkrijk uit naar de kraker tegen Oranje in de halve finale van het Europese Kampioenschap voetbal.

Wie wordt de tegenstander van Spanje? De Engelse media blijken vol respect voor Ronald Koeman vooruit te kijken naar de kraker tussen beide voetbalgrootmachten. De analisten van de BBC zijn lyrisch over het Nederlands elftal na de zeges op Roemenië en Turkije, al was het spel niet altijd om over naar huis te schrijven. De ploeg van Ronald Koeman boekte een 0-3 overwinning en vervolgens een 2-2 overwinning. en is volgens de analisten meer dan verdiend halve finalist.

Alan Shearer spreekt van ‘verreweg de beste wedstrijd’ tot dusver van Nederland op het EK. “Tot nu toe stelden ze een beetje teleur, maar vandaag waren ze fantastisch. Zelfs toen ze onder druk stonden in het eerste kwartier. Nederland domineerde op het middenveld. Als ze wat scherper waren, hadden ze zes of zeven keer kunnen scoren”, zei de voormalig topspits.

Alex Scott zag een ‘vonk’ en een ‘andere energie’ bij Nederland. “Achterin was Aké erg goed. Het middenveld was gebalanceerd en voorin was er meer energie en dynamiek. Je zag dat ze iets wilden forceren.” Volgens oud-voetballer Ashley Williams was de wedstrijd tegen Oostenrijk, die Nederland verloor, waarschijnlijk een wake-upcall voor Nederland. “Daarna dicteerden ze het spel vaker, zeker op het middenveld. Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten zijn overal bij betrokken”, klinkt het.

De analisten van de BBC verwachten tegen Engeland dat Malen opnieuw in de basis zal starten. Tevens waarschuwen de heren van de BBC coach Southgate voor de kwaliteiten van Jerdy Schouten en Cody Gakpo. “Ze verdedigden ook goed. Nederland zag er echt veel beter uit. Ronald Koeman zal veel gelukkiger zijn dan na de wedstrijd tegen Oostenrijk. Zijn wissels pakten goed uit, zoals Malen. Ik geniet ook echt van hun fans. Die laten zich echt zien op het EK”, aldus voormalig Welsh international Williams, die daarna nog verder uitweidt over het goede spel van Schouten en Reijnders.

“Gakpo was uitstekend, die deed het ook heel goed bij de tweede goal. Maar Reijnders was vandaag dé man voor mij. Hij controleerde de wedstrijd in de stijl van Toni Kroos. Hij versnelt het wanneer hij dat wil; hij vertraagt het wanneer hij dat wil. Dat is enorm goed voor je team”, luidt het grote compliment van Williams.

Kortom, de Britse analisten zijn lang niet zo zeker van hun zaak als het over de wedstrijd tegen Oranje gaat. Dat geldt echter niet voor Valentijn Driessen. De criticaster van De Telegraaf blijft wijzen naar het feit dat Nederland tot op heden alleen Frankrijk trof als tegenstander van formaat en dat alle andere tegenstanders erg laag op de FIFA wereldranglijst staan en dus mindere goden zijn dan Oranje. Driessen is dan ook van mening dat de eerste de beste tegenstander van formaat te machtig zal zijn voor het Nederlands Elftal.

Valentijn Driessen zou zichzelf ook niet zijn door alleen naar de negatieve aspecten te kijken en negativiteit te benoemen. Driessen vindt het maar niks dat Ronald Koeman tevreden is met een plaats in de halve finale. Driessen denkt dat dit ‘gevaarlijk’ is in aanloop naar de wedstrijd tegen Engeland.


Vorig artikelAndré Ramalho bijna contractspeler van nieuwe club
Volgend artikelDe Veerman-statistieken tegen Oostenrijk blijken minder ‘slecht’ te zijn, uitstekende cijfers Oranje tegen Engeland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in