Home Nieuws Valentijn Driessen onder de indruk van Volendam verdediger en adviseert PSV Branthwaite...

Valentijn Driessen onder de indruk van Volendam verdediger en adviseert PSV Branthwaite niet te kopen

4770
1

Als het aan Earnie Stewart, Marcel Brands en Ruud van Nistelrooij ligt, speelt de Engelse verdediger Jarrad Branthwaite volgend seizoen als contractspeler voor PSV.

De jonge Brit wordt nu gehuurd van Everton maar PSV wenst de Brit definitief in te lijven. Dat zal nog niet meevallen want Everton merkt dat haar verdediger goed in de markt ligt. PSV wil Jarrad Branthwaite mede door diens ontwikkeling graag behouden voor de club, maar een definitieve overstap lijkt verder weg dan ooit gezien de financiële eisen van de tweede club van Liverpool

Valentijn Driessen ziet dat de Brit ontwikkeling doormaakt maar denkt dat PSV er goed aan doet om voor een andere verdediger te gaan.

“Ik moet je eerlijk zeggen dat ik Branthwaite nooit heb gezien als speler voor PSV”, zegt Driessen in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. “Ze willen hem graag overnemen van Everton. Maar ik heb het tegen Volendam niet gezien. Dan kun je beter die Xavier Mbuyamba van FC Volendam hebben. In die jongen zit nog wél toekomst”, denkt Driessen te weten.

De 21-jarige Mbuyamba doorstaat dit seizoen zijn debuutjaar in de Nederlandse Eredivisie en doet dat met verve. Op jonge leeftijd vertrok hij vanuit de jeugdopleiding van MVV naar FC Barcelona. Een jaart later verhuisde de verdediger naar het Engelse Chelsea, waar hij twee seizoenen speelde. Tegenwoordig is hij als basisspeler dus actief bij FC Volendam.


Vorig artikelFinancieel directeur Jaap van Baar: ‘PSV kan iets meer risico nemen in de transferzomer’
Volgend artikelCompliment voor Joël Drommel: ‘Drommel heeft PSV amper punten gekost’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in