Home Nieuws Valentijn Driessen kritisch op Walter Benítez na afstraffing: ‘Hij blijft een zwakke...

Valentijn Driessen kritisch op Walter Benítez na afstraffing: ‘Hij blijft een zwakke schakel’

1622
0

Volgens Valentijn Driessen is er voor PSV nog geen man overboord na de harde 4-0 nederlaag tegen Arsenal.

Voor de journalist kwam het niet als een verrassing dat PSV op bezoek bij Arsenal een maatje te klein was. Driessen stelt de supporters van PSV dan ook gerust. “In een poule met verder Sevilla en Lens blijven er mogelijkheden liggen voor de ploeg van Peter Bosz om te overwinteren”, schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.

“Want waar Arsenal aan de start verschijnt met een selectie ter waarde van 1,2 miljard (!) euro daar houden de Spanjaarden, Fransen en Eindhovenaren elkaar redelijk in evenwicht met respectievelijke selectiewaardes van 269, 212 en 255 miljoen euro. Maar het valt niet te ontkennen dat PSV had gehoopt verder te zijn in z’n ontwikkeling.”

Volgens Driessen was er sprake van een ‘oorwassing van jewelste’ en ging het nieuwe PSV ‘met de billen bloot’ tegen Arsenal. Toch wordt Peter Bosz niets verweten. “Ongetwijfeld zal de trainer weer z’n ’kenmerkende’ naïviteit worden verweten. Dat stempel is er simpel op te plakken, maar het dichttimmeren van de boel bij Arsenal zou evenmin enige garantie op succes geven.”

De columnist stelt dat PSV vooral grossierde in indivuele fouten die de ploeg de das om deed. “Je kan tegen een ploeg als Arsenal niet op 80% omschakelen zoals Ismael Saibari en Joey Veerman soms deden. Backs – Jordan Teze en Sergiño Dest – dienen druk op de bal te zetten en niet met open mond naar Bukayo Saka of Gabriel Jesus staan staren. En van keeper Walter Benitez hoeft PSV het ook niet te hebben. Hij blijft een zwakke schakel”, aldus Driessen.

 


Vorig artikelPijnlijk moment voor Peter Bosz: trainer kwam hard in botsing met grensrechter (video)
Volgend artikelComplimenten van de tv-kijker voor uitstekende analyse Bosz: ‘Scherven ruimen? Welnee, waarom?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in