Home Nieuws Valentijn Driessen: ‘Je wilt niet weten wat Veerman off the record over...

Valentijn Driessen: ‘Je wilt niet weten wat Veerman off the record over Bosz zegt’

38168
3

Valentijn Driessen en Mike Verweij begrijpen niets van de kritiek van Peter Bosz op Joey Veerman.

Bosz wisselde Veerman zondag na een tegenvallende eerste helft tegen Ajax in de rust. De trainer van PSV gaf op de persconferentie voorafgaand aan het competitieduel met Heracles Almelo aan het gedrag van zijn pupil te willen veranderen.

Zo gaf Bosz aan dat Veerman te veel baalmomenten heeft na balverlies van hemzelf of een ploeggenoot, waardoor hij niet gelijk meedoet in het drukzetten.

Verweij begrijpt niets van de woorden van Bosz. “Het was een beetje alsof ik Frank de Boer hoorde praten over Jan Vertonghen”, zegt de journalist van De Telegraaf in de podcast Kick-Off. “Over rouwmomentjes, een beetje somber zijn na een slechte actie of slechte bal. Dat moet eruit. Dat is De Boer bij Vertonghen op een gegeven moment wel gelukt.

“Maar ik vind het een beetje overdreven”, geeft Verweij aan. “Veerman speelde heel matig tegen Ajax en werd ook best wel logisch gewisseld. Dat was ook een goede ingreep van Bosz. Maar volgens mij is iedereen vergeten dat in de wedstrijden daarvoor hartstikke goed speelde en heel bepalend was.”

Verweij stelt dat iedereen weleens een slechte wedstrijd kan en mag spelen, zo ook Veerman. “Het is vervelend als dat in een topper gebeurt, maar ik las het. Dat Bosz kritiek op hem had. Dat is natuurlijk geen goed teken voor Veerman, want als je trainer niet tevreden over je is… En het gekke is dat Ramalho voortdurend verdedigd wordt door Bosz.”

De trainer gaf aan dat Ramalho een makkelijk slachtoffer is. “Maar volgens mij kun je beter iets kritischer zijn op hem”, zegt Verweij.”

Driessen kan zich vinden in de woorden van zijn collega. “Het zijn allemaal van die psychologische spelletjes die ze spelen met die spelers. Sommigen juist de hand boven het hoofd houden en anderen, die moeilijker te handhaven zijn, krijgen dan een paar draaien om de oren.”

“Bij Joey Veerman krijg je wat je ziet. En dit is al zo sinds hij zijn debuut heeft gemaakt bij Volendam in het eerste. Je wil niet weten wat Veerman off the record over Bosz zegt. Veerman kennende denkt hij natuurlijk ook: lul, hou op”, aldus Driessen.


Vorig artikelBakayoko verkozen tot Eredivisie-Talent van de Maand | Ook Veerman bij uitblinkers
Volgend artikelPeter Bosz over Lozano, trainer blikt terug op winst tegen Ajax en vooruit naar ‘speciale’ wedstrijd in Almelo

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in