Home Nieuws Valentijn Driessen haalt uit naar medische staf en voorzag met Noa Lang...

Valentijn Driessen haalt uit naar medische staf en voorzag met Noa Lang Champions League-finale voor PSV

1151
0

Na de uitlatingen van Noa Lang over zijn medische problemen en over de mogelijk verkeerde diagnoses, was het uiteraard even wachten op de mening van Valentijn Driessen.

En die volgde. Enkele dagen nadat Noa Lang van zijn hart geen moordkuil wist te maken, heeft een scherpe doch kritische Valentijn Driessen zijn licht laten schijnen op het geheel rond Noa Lang. De aanvaller is al maanden geblesseerd en waar had PSV gestaan als Noa Lang niet geblesseerd was geraakt. Dat is de vraag die Valentijn Driessen stelt richting PSV en de medische staf van de club.

Het is niet gezegd dat PSV zomaar een ronde of twee ronden verder was geraakt in de Champions League als het Noa Lang aan boord had gehad. Maar volgens Valentijn Driessen lag er voor PSV een grote mogelijkheid de finale van de Champions League te halen. En dus moet er een onderzoek komen naar de medische staf van PSV, zo vindt Valentijn Driessen.

De journalist uit zijn verbazing over het feit dat de medische staf volgens Lang tot drie keer toe een verkeerde diagnose heeft gesteld. Maar er klinken ook andere geluiden in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Mike Verweij vindt dat Lang zelf niet slim gehandeld heeft, zo stelt hij in Kick-Off van De Telegraaf. “Dat kun je ook intern bespreken. En ik hoorde dat ze hem na zijn eerste invalbeurt vijftien sprintjes hebben laten lopen. Dat is niet heel handig. Kennelijk verwijt hij dat de medische staf.”

Valentijn Driessen is het op zijn beurt echter niet helemaal met zijn collega eens. “Daar ligt ook een verantwoordelijk voor een speler. Als je je geblesseerd voelt, of je komt net terug van een blessure en ze zeggen: vijftien sprintjes trekken, dan kun je ook zeggen: Dankje, koekoek, daar begin ik niet aan. Wat wel heel erg is, is dat drie keer de verkeerde diagnose is gesteld. Dat is wel een aanklacht voor de hele medische staf. Niet alleen in dit geval, maar ook voor andere spelers”, vervolgt Driessen, die de medische staf van PSV bepaald niet ontziet.

Valentijn Driessen zou Valentijn Driessen niet zijn als er niet weer eens flink overdreven wordt. “Wie wil er nou nog behandeld worden door de medische staf? Wie gelooft nou nog hun diagnoses? Er zal bij PSV een onderzoek gaan plaatsvinden naar de medische staf, dat kan niet anders. Dit is kapitaal waarmee je aan het gokken bent, je kunt je het niet permitteren om drie, vier diagnoses te stellen. De daders gaan echt aan de hoogste boom.”

Driessen stelt bovendien vast dat er nog veel meer mogelijk was voor PSV met een fitte Noa Lang aan boord. PSV heeft Noa Lang gemist op het moment dat hij hard nodig was, stelt Driessen, mogelijk door medische blunders. “Met Noa Lang had je misschien wel van Dortmund gewonnen. Dan had je misschien wel de finale van de Champions League gespeeld en was Lang misschien wel 25 of dertig miljoen waard geweest”, klinkt het bij De Telegraaf.


Vorig artikelVan Nistelrooij zeer te spreken over uitspraken Peter Bosz: ‘Klasse hoe hij met mij omging’
Volgend artikelBevestiging: Mauro Júnior eerste linksback, Stewart heeft de lijstjes gereed en wijst naar Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in