Home Nieuws Valentijn Driessen baalt van missen halve finale Champions League: ‘Had heel Europa...

Valentijn Driessen baalt van missen halve finale Champions League: ‘Had heel Europa over Veerman of Schouten gesproken’

3166
0

Valentijn Driessen is de uitschakeling van PSV in de Champions League nog altijd niet vergeten.

De criticaster pur sang had er veel meer van verwacht en verwijt de ploeg van Bosz de te snelle exit uit het miljoenenbal. Meteen na de wedstrijd in het Signal Idun Park in Dortmund klom Driessen in de pen en haalde hij hard uit naar de voltallige PSV-directie.

Driessen stelde vast dat er gefaald was op de transfermarkt. De journalist van De Telegraaf doelde natuurlijk op het laat aantrekken van een centrale verdediger op de laatste dag van het zomerse transferwindow.

Driessen vindt dat PSV dit seizoen in ieder geval een enorme kans heeft laten liggen om ver te komen in de Champions League. Driessen zag PSV meer dan goed voor de dag komen in de achtste finales tegen Borussia Dortmund. De chef-voetbal van De Telegraaf stelt vast dat PSV een goede kans had gemaakt tegen Atlético Madrid in de kwartfinales.

“Luuk de Jong kreeg in de laatste minuut toch een geweldige kans om PSV naar de verlenging te schieten”, zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. PSV had het heenduel met Dortmund in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld en stond in de return in Duitsland vlak voor tijd met 1-0 achter. Kort na de grote kans van De Jong wist Marco Reus de wedstrijd te beslissen voor Dortmund.

De heren van Kick-off denken dat PSV echt niet kansloos was geweest tegen Atlético Madrid. “De tweede helft had PSV echt de overhand tegen Dortmund”, geeft presentator Pim Sedee aan.

“Dan zie je nu dat Dortmund Atlético Madrid uitschakeld.” Driessen snapt waar Sedee naartoe wil en is het daarmee eens. “We hebben al direct gezegd dat dit een gemiste kans is voor PSV om een halve finale te halen en zo’n reeks neer te zetten als Ajax in 2019 heeft gedaan”, haakt hij daarop in. “Dit zijn dan wel iets mindere tegenstanders, maar het is een enorme gemiste kans.”

“De penningmeester van PSV gaat dat natuurlijk ook merken”, vervolgt Driessen zijn betoog. “Of je verkoopt spelers die in de halve finales van de Champions League staan, of je verkoopt spelers die zijn uitgeschakeld in de achtste finales. Dan had nu misschien heel Europa over Joey Veerman en Jerdy Schouten gesproken. Maar dat is niet het geval”, besluit hij.


Vorig artikelPSV zet nog altijd in op nieuw contract voor Veerman | Is langer verblijf Dest écht realistisch? ‘Dest zei dat het wel erg simpel gaat’
Volgend artikelPOLL | PSV moet het aflopende contract van André Ramalho verlengen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in