Home Nieuws Valencia watcher: ‘Lato past goed bij PSV’

Valencia watcher: ‘Lato past goed bij PSV’

47
0

Toni Lato is momenteel prima op zijn plaats bij PSV, dat stelt Valencia watcher Mario Selma.

Lato kwam bij Valencia afgelopen seizoen niet veel aan spelen toe, omdat hij José Gaya voor zich had bij de Spaanse subtopper. “Hij is meer verdedigend ingesteld dan Gayá, maar niet beter”, zegt Selma in gesprek met ELF Voetbal.

“In de wedstrijden die hij afgelopen seizoen heeft gespeeld, heeft hij een paar fouten gemaakt. Ook in het eigen strafschopgebied. Dat maakt hem op dit moment ongeschikt om op het niveau van Valencia te spelen.”

“Het kan te maken hebben met een gebrek aan zelfvertrouwen, omdat hij weinig kansen van de coach krijgt en niet vaak op zo’n niveau gespeeld heeft”, vervolgt Selma, die niet bevestigend kan antwoorden op de vraag of Lato het vereiste niveau voor de Champions League heeft. “Hoewel hij genoeg kwaliteiten heeft, zit hij op dit moment niet op dat niveau.”

PSV is hoe dan ook een goede club voor Lato, denkt de Valencia-blogger. “Hoewel het meer gebruikelijk is hier om een speler aan een andere Spaanse club te verhuren, lijken PSV en de Eredivisie een comfortabele plek voor hem. Hij is ver verwijderd van de schaduw van Gayá en de druk van Mestalla. Hij kan de verantwoordelijkheden leren die horen bij een basisplek en de kans grijpen om een belangrijke speler te zijn bij een respectabele club in Europa.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here